دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1395 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 44-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (2406 مشاهده)

چکیده

مقدمه : صبحانه به عنوان مهمترین وعده غذایی روزانه شناخته شده است و مصرف منظم آن بر سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی افراد موثر است. هدف این مطالعه تعیین ارتباط خودکارآمدی، منافع، موانع و فرآیندهای تغییرنسبت به مصرف صبحانه با بکارگیری الگوی مراحل تغییر در  دانش آموزان جیرفت بود.

روش کار : در این مطالعه مقطعی تعداد 290نفر از دانش آموزان مقطع دوره  اول متوسطه شهر جیرفت از طریق نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. داده های مربوط به مراحل تغییر مصرف صبحانه، خودکارآمدی، منافع و موانع درک شده و فرآیندهای تغییر از طریق پرسشنامه جمع آوری شد.وبا استفاده از نرم افزار آماری spss16. و آزمون های آماری توصیفی (میانگین، انحراف معیار و فراوانی )و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

نتایج: از نظر مراحل تغییر رفتار مصرف منظم صبحانه 3/9  درصد در مرحله پیش تفکر،  7/21درصد در مرحله تفکر،   4/53  درصد در مرحله آمادگی  2/7  درصد در مرحله عمل و 3/8  درصد در مرحله حفظ و نگهداری قرار داشتند و بین خودکار آمدی، منافع و موانع و فرآیند های تغییر با مراحل تغییر ارتباط معنی دار وجود داشت(001>p).

نتیجه گیری : به منظور تغییر رفتار مصرف صبحانه در دانش آموزان و رسیدن به مرحله عمل و نگهداری پیشنهاد می شود در مورد افزایش خودکار آمدی در دانش آموزان و منافع حاصل از مصرف صبحانه  و از بین بردن موانع آن  برنامه های آموزشی مناسب طراحی و اجرا گردد.

متن کامل [PDF 170 kb]   (743 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۵/۸/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۳/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۵/۸/۱۰