دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 1-3 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


1- وزارت بهداشت
2- دانشگاه علوم پزشکی کرمان
چکیده:   (3072 مشاهده)
سلامتی فقط شامل بعد زیستشناختی نیست، بلکه دارای ابعاد مختلفی نظیر ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی می‌باشد (1). به همین دلیل مدیریت کووید-19 در تمامی کشورها تحت تأثیر تمامی این عوامل قرار دارد. این عوامل از یک طرف هم می‌توانند یک مزیت باشند و هم یک تهدید محسوب شوند (2). توانایی بسیاری از کشورها جهت مقابله با  کووید-19 به چالش کشیده شده است و این بحران تأثیرات زیادی را در سراسر دنیا گذاشته است. چالش‌های اقتصادی، بیکاری، اختلال در ارایه خدماتی آموزشی و نیز مسایل اجتماعی از جمله این موارد هستند. هم‌زمان با اپیدمی کووید-19، اعمال تحریم علیه ایران باعث افزایش تهدیدها نیز شده است (3).
در کنار همه این تهدیدها، فرصت‌های خوبی نیز برای کشورها به وجود آمده است. تا به حال مطالعه‌ای در این بخش صورت نگرفته است و با شناخت این فرصت‌ها، شانس مناسبی برای موفیقت و عبور از این بحران فراهم می‌شود. لذا این مقاله به دنبال ارایه فرصت‌های دوران کرونا و پساکرونا می‌باشد که در هفت حیطه اصلی شامل حیطه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، پزشکی، علم و فناوری و زیست محیطی طبقه‌بندی شده‌اند.
واژه‌های کلیدی: کوید-19، ویروس کرونا، فرصت، ایران
متن کامل [PDF 302 kb]   (1277 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/5/3 | پذیرش: 1400/5/3 | انتشار: 1400/6/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.