دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1401 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 307-302 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، واحد تهران مرکزی، واحد تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
چکیده:   (613 مشاهده)
هدف: یکی از چالش‌های اساسی در طب پیشگیری و ارتقای سلامت اثربخشی آزمایشات و برنامه‌هایی است که با مسائلی با پیچیدگی اجتماعی و فرهنگی مرتبط هستند که حل آن نیازمند اتخاذ رویه‌های میان‌رشته‌ای است. 
روش ها: منابع کتابخانه‌ای شامل مقالات، کتب با کلید‌واژه‌های مرتبط با «دریافت حسی»، «طب پیشگیری» و «مردم‌شناسی فرهنگی» به زبان‌های فارسی و انگلیسی برگرفته از کتابخانه‌ها و مجلات نمایه‌شده در پایگاه اطلاعاتی علمی جهاد دانشگاهی و مؤسسه اطلاعات علمی و بانک‌های اطلاعاتی اسپرینگر، گوگل اسکالر، ساینس دایرکت و پایگاه‌های اطلاعاتی کشوری مرکز جهاد دانشگاهی استفاده شده‌اند.
یافته ها: ترکیب مطالعات پیشین نشان داد عوامل فرهنگی در کیفیت درک و دریافت حسی مخاطبان آزمایشات ارتقای سلامت نقش بسیار مهمی دارند و انجام مطالعات میان‌رشته‌ای از ترکیب علوم‌شناختی، مردم‌شناسی فرهنگی و آموزش بهداشت برای شناخت عمیق فرایند انتقال دانش و همچنین کیفیت دریافت حسی در جوامع محلی می‌تواند در طراحی روش‌های پیشگیرانه اثر‌بخش برای آزمایشات بهداشتی مفید باشد. 
نتیجه گیری: انجام مطالعات میان‌رشته‌ای برای شناخت عمیق فرایند انتقال دانش و کیفیت دریافت حسی در استان هرمزگان می‌تواند در طراحی برنامه‌های کاهش، کنترل و پیشگیری از رفتارها و سنت‌های مخاطره‌آمیز مؤثر باشد. 
متن کامل [PDF 1499 kb]   (371 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (287 مشاهده)  
نوع مطالعه: نامه به سردبیر | موضوع مقاله: آموزش بهداشت
دریافت: 1400/11/24 | پذیرش: 1401/1/5 | انتشار: 1401/10/11

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.