دوره 2، شماره 2 - ( تابستان 1394 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 54-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Faghih M, Motamedzade M, Golmohamadi R, Faradmal J, Mohammadi H. Assessment of risk factors related to sick leave among assembly workers in car manufacturing. J Prevent Med 2015; 2 (2) :44-54
URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-78-fa.html
فقیه محمد امین، معتمد زاده مجید، گلمحمدی رستم، فردمال جواد، محمدی حیدر. ارزیابی ریسک فاکتورهای مرتبط با مرخصی استعلاجی در کارگران مونتاژ صنعت خودروسازی. طب پیشگیری. 1394; 2 (2) :44-54

URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-78-fa.html


چکیده:   (5493 مشاهده)

مقدمه: اختلالات اسکلتی عضلانی یکی از مهمترین علل دریافت مرخصی استعلاجی در بسیاری از صنایع هستند که می‌تواند سبب کاهش تولید شده و هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم زیادی را بر جامعه تحمیل نماید. این مطالعه با هدف ارزیابی ریسک فاکتور‌های مرتبط با مرخصی استعلاجی درکارگران مونتاژ صنعت خودروسازی انجام شد.

روش ها: این مطالعه تحلیلی به صورت مقطعی بر روی 234 نفر از کارگران سالن‌های مونتاژ شرکت ایران خودرو انجام شد. داده‌ها با استفاده از چک‌لیست ارزیابی ارگونومیکی و پرسشنامه مشخصات فردی جمع‌آوری شدند. برای آنالیز داده‌ها از آزمون‌های آماری کای - دو، مان- ویتنی و کروسکال والیس استفاده شد، همچنین از مدل رگرسیون لوجستیک برای بررسی تأثیر هم ز‌مان عوامل فردی و فیزیکی بر مرخصی استعلاجی استفاده شد، داده‌ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS 16 و R مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

نتایج: نتایج نشان داد که بین هیچ یک از ریسک فاکتورهای فیزیکی و دریافت مرخصی استعلاجی ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. از بین فاکتورهای فردی تنها در عادت سیگار (045/0= P) و سن (044/0=p) اختلاف معنیداری یافت شد. آنالیز رگرسیون لوجستیک نشان داد که کارگران با پوسچر کمر با انحراف 60-20 درجه 104/1=OR) و کارگران با پوسچر کمر با انحراف بیشتر از 60 درجه 11/1=OR) در معرض ریسک بالاتری قرار دارند. این نسبت همچنین در کارگران با وظایف تکراری (309/1OR=) و کارگران با اعمال نیرو ( 358/1OR=) بیشتر از کارگرانی است که در این شرایط قرار نداشتند.

نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این مطالعه توجه به مسائل ارگونومیک کارگران و انجام مداخلات ارگونومیک در خصوص طراحی مجدد ایستگاه‌های کار کاملاً ضروری به نظر می‌رسد.

متن کامل [PDF 458 kb]   (2230 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/3/27 | پذیرش: 1394/6/15 | انتشار: 1394/8/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
Journal of Preventive Medicine by http://jpm.hums.ac.ir/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.