دکتر سیدسعید سیدیان، دکتر فاطمه عباسی، آقای عبدالحسین شکورنیا،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده
هدف سرطان کولون بهعنوان یک مشکل عمده بهداشتی، چهارمین علت مرگومیر ناشی از سرطان در سراسر جهان است. آگاهی و توانمندی دانشجویان پزشکی درباره این بیماری میتواند در درمان سریع و پیشگیری از مرگومیر آن مؤثر باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی آگاهی دانشجویان پزشکی درمورد سرطان کولون و عوامل مرتبط با آن در دانشگاه علومپزشکی اهواز بود.
روش ها این مطالعه توصیفیمقطعی در سال ۱۴۰۱ در دانشکده پزشکی دانشگاه علومپزشکی جندیشاپور اهواز انجام شد. جامعه موردبررسی دانشجویان پزشکی مقطع بالینی بودند که ۲۱۰ نفر از آنان به روش نمونهگیری در دسترس وارد مطالعه شدند. دادهها با استفاده از پرسشنامه معتبر و پایای محققساخته مشتمل بر ۲۵ گویه درباره سرطان کولون و عوامل مرتبط با آن جمعآوری شد. دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ و آزمون تی مستقل تحلیل شد.
یافته ها حدود ۵۵ درصد دانشجویان پزشکی نسبت به سرطان کولون و عوامل مرتبط با آن آگاهی ضعیفی داشتند. میانگین نمرات آگاهی دانشجویان پزشکی نسبت به سرطان کولون برحسب جنس، وضعیت تأهل و مقطع تحصیلی ازنظر آماری معنیدار نبود. اما میانگین نمرات آگاهی دانشجویان با معدل تحصیلی بالاتر بهطور معنیداری بیشتر بود (۴/۳±۲۰/۹۱ در مقابل ۵/۱±۱۷/۸۶، P<۰/۰۰۱)
نتیجه گیری یافتههای مطالعه حاکی از آن بود که آگاهی دانشجویان پزشکی درمورد سرطان کولون و عوامل مرتبط با آن رضایتبخش نیست. باتوجهبه نقش و جایگاه مهم دانشجویان پزشکی در آینده و در تشخیص و پیشگیری از بیماریها، انتظار میرود اقدامات مناسبی جهت ارتقای دانشجویان پزشکی درمورد سرطان کولون شود.