AU - Farshidi, Hossein AU - Madani, Abdolhossein AU - Ezati Rad, Roghayeh AU - Montaseri, Maryam AU - Rostami Qeshmi, Iran AU - Iqbal Eftekhari, Tasnim TI - Pattern of fish consumption in the food table of households in Hormozgan province PT - JOURNAL ARTICLE TA - hums-jpm JN - hums-jpm VO - 7 VI - 1 IP - 1 4099 - http://jpm.hums.ac.ir/article-1-398-fa.html 4100 - http://jpm.hums.ac.ir/article-1-398-fa.pdf SO - hums-jpm 1 AB  - هدف: مصرف ماهی معمولی به ‌عنوان یک الگوی تغذیه سالم می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت نوع، فشارخون بالا، مرگ‌ومیر و خطر سکته مغزی را کاهش دهد. با توجه به ساحلی بودن استان هرمزگان بر آن شدیم میزان مصرف این ماده غنی از امگا3 را در شهرها و روستاهای مختلف این استان شناسایی کنیم. روش‌ها: در این مطالعه مقطعی تحلیلی نمونه‌ها به روش خوشه‌ای چندمرحله‌ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق‌ساخته بود. پرسشنامه مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک و متغیرهای مصرف ماهی بود. داده­ها با استفاده از نرم­افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. نتایج: پژوهش حاضر بر روی 5074 نفر با سن 18 سال به بالای استان هرمزگان انجام گرفت که 41 درصد از افراد شرکت‌کننده مرد و 59 درصد زن بودند. جاسک و بندرلنگه بیشترین آمار مصرف ماهی و حاجی‌آباد کمترین میزان مصرف را دارد. همچنین 9/64 درصد از جمعیت شهری و 8/76 درصد از جمعیت روستایی استان هرمزگان بیش از دو بار در هفته ماهی مصرف می‌کنند. در این مطالعه رابطه معناداری بین مصرف ماهی و منطقه محل سکونت، تحصیلات، درآمد ماهیانه، وضعیت تأهل، شغل، سن وجود داشت. نتیجه‌گیری: با توجه به اهمیت مصرف ماهی در سلامتی و مصرف پایین ماهی در افراد تحصیل‌کرده و مشاغل تخصصی و افراد جوان در این استان، انجام پژوهش‌های کاربردی جهت شناخت عوامل و موانع مؤثر در افزایش مصرف ماهی و طراحی مداخلات مؤثر جهت افزایش پایدار مصرف ماهی ضروری است. CP - IRAN IN - LG - eng PB - hums-jpm PG - 31 PT - Orginal YR - 2020