TY - JOUR JF - hums-jpm JO - J Prevent Med VL - 3 IS - 4 PY - 2016 Y1 - 2016/12/01 TI - Nutritional behaviors of cardiovascular diseases prevention in Women Referred to Health Care Centers in Minab town, 2016 TT - بررسی رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماریهای قلبی عروقی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر میناب1395 N2 - مقدمه: امروزه بیماری های قلبی عروقی ، شایع ترین علت مرگ و میر در جوامع مختلف است . در این خصوص، تغذیه ناسالم یکی از مهمترین عوامل بروز بیماری های قلبی عروقی می باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماریهای قلبی عروقی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر میناب انجام شد. روش کار: این مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی است. نمونه پژوهش 160نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهری میناب بودند که به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته شامل 2بخش : اطلاعات دموگرافیک (10سوال) و سوالات رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماری های قلبی عروقی ( 21سوال) با نمره دهی در طیف 10-1 امتیازی با حداقل و حداکثر نمره کسب شده 210-21 بود، که نمره بالا نشان دهنده انجام رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماری های قلبی عروقی بود. روایی پرسشنامه توسط پانل خبرگان و پایایی آن بوسیله Test- Retest مورد تائید قرار گرفت. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS16 و آزمون های آماری توصیفی شامل فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار و نیز آمار تحلیلی شامل آزمون تی تست و آنالیز واریانس مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. نتایج : میانگین سنی نمونه های پژوهش 4±32سال بود. میانگین نمره کسب شده از رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماری های قلبی عروقی 11±144 بود. بطوریکه بهترین نمره عملکرد با میانگین و انحراف معیار905/0 ± 13/9 در مصرف ماهی شور و ضعیف ترین عملکرد با میانگین و انحراف معیار 776/1 ± 54/2 در مصرف غذاهای بخارپز بدست آمد. بین انجام رفتارهای تغذیه ای با انجام فعالیت بدنی افراد ارتباط آماری معناداری مشاهده شد (P=0.001). ارتباط آماری معنی داری بین انجام رفتارهای تغذیه ای با متغیر های دیگر مشاهده نشد(P>0.05). نتیجه‌گیری: نتایج نشان دادکه رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماری های قلبی عروقی در نمونه های مورد پژوهش در حد متوسط می باشد. بنابراین توصیه می شود که با انجام مداخلات مناسب به اصلاح این رفتارها اقدام شود. به امید آنکه با اصلاح رفتارهای تغذیه ای، بتوان از بار بیماریهای قلبی عروقی در جامعه کاست. SP - 59 EP - 66 AU - Vahdani, Fatemeh AU - Abedini, Sedigheh AU - Mohseni, Shokrullah AU - Nikparvar, Marzieh AD - Lecturer of health education department, Health School, Hormozgan University of Medical Sciences, BndarAbbas, Iran KW - Nutritional behaviors KW - cardiovascular diseases KW - Women. UR - http://jpm.hums.ac.ir/article-1-208-fa.html ER -