%0 Journal Article %A Goodarzi, Babak %A Rezaei, Leila %A Bahraini, Fahimeh %A Sharafi, Parisa %A Alipour, Vali %T Evaluation of Microbial Quality of Sausage Slicers at Food Stores in Bandar Abbas, Iran %J Journal of Preventive Medicine %V 1 %N 2 %U http://jpm.hums.ac.ir/article-1-58-fa.html %R %D 2014 %K Sausage slicers, Microbial quality, mold, Total coliforms, Echricia Coli, Bandar Abbas, %X مقدمه: این مطالعه مقطعی با هدف بررسی کیفیت میکروبی تیغه دستگاه‌های برش دهنده کالباس در فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی شهر بندرعباس انجام شد. روش ها: در این مطالعه، 60 عدد از تیغه‌های دستگاه‌های برش دهنده کالباس مربوط به فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی شهر بندرعباس نمونه برداری شد و آزمایش‌های تشخیصی کلیفرم، اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و کپک و مخمر بر روی نمونه ها انجام شد. در نهایت نمونه با استفاده از نرم افزار SPSS و شاخص های توصیفی تحلیل گردید. نتایج: 6/51 درصد از دستگاه‌های برش کالباس پس از استفاده در پایان روز کاری تمیز می‌شد. در هیچ یک از موارد ضدعفونی دستگاه‌ها انجام نمی‌شد. در هیچ کدام از نمونه‌های آزمایش شده،‌ استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده نگردید. تنها 33/3 از نمونه عاری از کل کلیفرم بودند و این شاخص برای اشریشیا کلی و کپک به ترتیب 67/11 و 10 درصد بود. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که آلودگی برخی از دستگاه‌های برش‌ دهنده کالباس به دلایلی مانند روش شستشوی نامناسب و دستکاری های غیر بهداشتی بیش از حد استاندارد است. بر اساس داده‌های بدست آمده تلاش بیشتری در راستای بکارگیری اصول بهداشت فردی و بهداشت محیط در مراکز عرضه مواد غذایی مورد نیاز می‌باشد. %> http://jpm.hums.ac.ir/article-1-58-fa.pdf %P 54-60 %& 54 %! %9 Orginal %L A-10-35-10 %+ %G eng %@ 2476-7182 %[ 2014