Journal of Preventive Medicine
طب پیشگیری
J Prevent Med
Medical Sciences
http://jpm.hums.ac.ir
1
admin
2476-7182
2423-429X
8
10.52547/jpm
14
8888
13
fa
jalali
1393
9
1
gregorian
2014
12
1
1
2
online
1
fulltext
fa
بررسی آلودگی میکروبی دستگاههای برش کالباس در فروشگاههای مواد غذایی شهر بندرعباس
Evaluation of Microbial Quality of Sausage Slicers at Food Stores in Bandar Abbas, Iran
تخصصي
Special
پژوهشي
Orginal
<div align="justify" style="direction: rtl"><b>مقدمه</b>: این مطالعه مقطعی با هدف بررسی کیفیت میکروبی تیغه دستگاههای برش دهنده کالباس در فروشگاههای عرضه مواد غذایی شهر بندرعباس انجام شد.<br>
<b>روش ها</b>: در این مطالعه، 60 عدد از تیغههای دستگاههای برش دهنده کالباس مربوط به فروشگاههای عرضه مواد غذایی شهر بندرعباس نمونه برداری شد و آزمایشهای تشخیصی کلیفرم، اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و کپک و مخمر بر روی نمونه ها انجام شد. در نهایت نمونه با استفاده از نرم افزار SPSS و شاخص های توصیفی تحلیل گردید.<br>
<b>نتایج</b>: 6/51 درصد از دستگاههای برش کالباس پس از استفاده در پایان روز کاری تمیز میشد. در هیچ یک از موارد ضدعفونی دستگاهها انجام نمیشد. در هیچ کدام از نمونههای آزمایش شده، استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده نگردید. تنها 33/3 از نمونه عاری از کل کلیفرم بودند و این شاخص برای اشریشیا کلی و کپک به ترتیب 67/11 و 10 درصد بود.<br>
<b>نتیجهگیری</b>: نتایج این مطالعه نشان داد که آلودگی برخی از دستگاههای برش دهنده کالباس به دلایلی مانند روش شستشوی نامناسب و دستکاری های غیر بهداشتی بیش از حد استاندارد است. بر اساس دادههای بدست آمده تلاش بیشتری در راستای بکارگیری اصول بهداشت فردی و بهداشت محیط در مراکز عرضه مواد غذایی مورد نیاز میباشد.</div>
<p><b>Introduction</b>: The purpose of this cross-sectional study was to evaluate the microbial quality of sausage slicers in Bandar Abbas food stores.<br>
<b>Methods</b>: A total of 60 slicer samples from Bandar Abbas food stores were collected and microbial condition of the samples was examined for total Coliforms, Echricia Coli, Staphylucocus Aurreus and molds and yeasts. Then data were analyzed with SPSS software using descriptive statistical indices.<br>
<b>Results</b>: 51.6 percent of sausage slicers were cleaned, while none of apartus were disinfected in end of work. The total bacterial, total coliforms and Staphylococcus aureus counts exceeded the satisfactory limit in less then percents of the samples. Microbial analysis showed an absence of Staphylococcus aureus. Percentage of non contaminated samples for total Coliforms, Echricia Coli, and molds were 3.33, 11.67, and 10 percent.<br>
<b>Conclusion</b>: Our finding shows that bacterial contamination of some slicers is higher than the standards level. The results suggest that more effort is needed in the application of personal and environmental hygiene principles in food supplies.</p>
دستگاه برش دهنده کا لباس, آلودگی میکروبی, کپک و مخمر, اشریشیا کلی, استافیلوکوکوس آرئوس
Sausage slicers, Microbial quality, mold, Total coliforms, Echricia Coli, Bandar Abbas
54
60
http://jpm.hums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-35-10&slc_lang=fa&sid=1
Babak
Goodarzi
بابک
گودرزی
1003194753284600924
1003194753284600924
No
Leila
Rezaei
لیلا
رضائی
1003194753284600925
1003194753284600925
No
Fahimeh
Bahraini
فهیمه
بحرینی
1003194753284600926
1003194753284600926
No
Parisa
Sharafi
پریسا
شرفی
1003194753284600927
1003194753284600927
No
Vali
Alipour
ولی
علی پور
1003194753284600928
1003194753284600928
Yes