دوره 10، شماره 4 - ( 10-1402 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 373-360 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahi F, Farrokh Islamlou H R, Davtalab Esmaeili E, Azizi H, Farid Soltani H, Yadegarfar G. The Role of Adherence to Preventive Measures (Wearing Masks, Social Distancing, and Washing Hands) in Reducing COVID-19 Infection: A Case Control Study. J Prevent Med 2024; 10 (4) :360-373
شاهی فاطمه، فرخ اسلاملو حمید رضا، داوطلب اسماعیلی الهام، عزیزی حسین، فرید سلطانی هادی، یادگارفر قاسم. نقش پایبندی به اقدامات پیشگیرانه (‌استفاده از ماسک، شست‌و‌شوی دست‌ها و رعایت فاصله اجتماعی) در کاهش ابتلا به ویروس کووید‌-‌19: یک مطالعه مورد‌شاهدی. طب پیشگیری. 1402; 10 (4) :360-373

1- گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده دانشگاه علوم‌پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران.
2- مرکز تحقیقات بهداشت باروری، دانشگاه علوم‌پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران.
3- مرکز تحقیقات مدیریت و پیشگیری از مصدومیت های حوادث ترافیکی، دانشگاه علوم‌پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
4- مرکز تحقیقات سلامت باروری زنان، دانشگاه علوم‌پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
5- گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، تبریز، ایران.
6- گروه آمارزیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
هدف جدی‌ترین تهدید سلامت بشر در‌حال‌حاضر، شیوع بیماری نوظهور کووید‌-‌19 است که به دلیل انتشار سریع در جهان، توسط سازمان بهداشت جهانی به‌عنوان نگرانی بین‌المللی مطرح شد. با‌توجه‌به اهمیت موضوع، این مطالعه با هدف ارزیابی منشأ احتمالی آلودگی به ویروس کرونا در مبتلایان به کووید‌-‌19 جهت استفاده در برنامه‌ریزی و آموزش در سیستم بهداشت و درمان انجام گرفت.
روش ها در این مطالعه مورد‌شاهدی منشأ آلودگی به ویروس کرونا، در افراد مشکوک دارای علائم یا بدون علائم مراجعه‌کننده به مراکز نمونه‌گیری با لحاظ کردن نتیجه مثبت و منفی تست پی‌سی‌آر مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات از‌طریق مصاحبه با استفاده از پرسش‌نامه گردآوری شد. تحلیل داده‌ها با رگرسیون لجستیک و استفاده از نرم‌افزار STATA نسخه 14 انجام شد.
یافته ها در‌مجموع 298 نفر (143 نفر شاهد و 155 نفر مورد) مورد مطالعه قرار گرفتند. شانس مثبت شدن تست پی‌سی‌آر در افراد با شرایط عدم رعایت فاصله اجتماعی، عدم استفاده از ماسک و عدم رعایت بهداشت دست‌ها به ترتیب 37/11، 9/042 و 14/50 برابر بیشتر از افرادی بود که این پروتکل‌ها را رعایت می‌کردند (P<0/001) .
نتیجه گیری با‌توجه‌به نتایج مطالعه حاضر می‌توان گفت مهم‌ترین و موثرترین روش برای کنترل این بیماری جلوگیری از انتشار ویروس با مدیریت تلفیقی یعنی استفاده از چندین روش پیشگیرانه (استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و رعایت بهداشت دست‌ها) با مشارکت و همکاری جامعه و نهادهای دولتی است.
متن کامل [PDF 4814 kb]   (183 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (43 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1401/10/7 | پذیرش: 1402/11/8 | انتشار: 1402/10/11