دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1399 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 32-43 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (2565 مشاهده)
هدف: برنامه جامع سلامت منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، در مرحله تعیین اولویت‌ها به بررسی دیدگاه‌های مدیران ارشد منطقه نیاز دارد. هدف از این مطالعه بررسی چالش‌های سلامت کارکنان و مردم ساکن در منطقه و راهکارهای آن از دیدگاه مدیران ارشد منطقه است.
روش‌ها: پژوهش کاربردی حاضر، به روش کیفی مبتنی بر تحلیل محتوا است. داده ها از مصاحبه ساختارمند با ۴۰ نفر از مدیران ارشد منطقه ویژه (فرمانداران و روسای شبکه های بهداشتی) در شهرستان عسلویه، کنگان و جم به شیوه بحث گروهی متمرکز به دست آمد.
نتایج: از نظر مدیران، مشکلات زیست‌محیطی، کمبود تسهیلات ارائه خدمات سلامت و شیوع بیماری‌های مزمن شغلی و افسردگی و اعتیاد، اولویت‌های مهم برنامه جامع سلامت هستند. ایجاد شرایط سلامت عادلانه برای همه ساکنان و دستیابی به رتبه‌های برتر در شاخص‌های زیست‌محیطی و سلامت از مطلوب‌ترین دورنماهای 1404 می‌باشد. این امر با تشکیل شورای سلامت و دبیرخانه آن، با حضور همه ذینفعان و تدوین برنامه عملیاتی سالانه مشتمل بر مداخلات کلیدی و خلاقانه، و استقرار نظام مراقبت‌های اولیه سلامت ضروری می‌باشد. ضمن اینکه ضوابط سازمان‌دهی منابع و نیروها، باید به‌گونه‌ای باشد که جابجایی مدیران، اجرای برنامه را با توقف روبرو نسازد.
نتیجه‌گیری: هماهنگی و همکاری میان ذینفعان اصلی، مشارکت ساکنان بومی، مهاجر و شاغل در واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی منطقه و همچنین حمایت مدیران محلی و ملی در سطح وزارتخانه‌های ذی‌ربط و ایجاد یک سیستم افکارسنجی و اقدامات اساسی برای کاربست متعهدانه برنامه توسعه سلامت پایدار منطقه و تحقق اهداف این برنامه ضروری می‌باشد.
متن کامل [PDF 725 kb]   (797 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/8/20 | پذیرش: 1398/12/3 | انتشار: 1399/1/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.