دوره 7، شماره 3 - ( پاییز 1399 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 20-30 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi F, Ghadiri-Anari A, Enjezab B. Telemedicine services for women with gestational diabetes mellitus during the COVID-19 pandemic: A review study. J Prevent Med 2020; 7 (3) :30-20
URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-438-fa.html
مرادی فاطمه، قدیری‌اناری اکرم، انجذاب بهناز. خدمات تله‌مدیسین برای زنان مبتلا به دیابت بارداری در دوران همه‌گیری COVID-19: مطالعه مروری. طب پیشگیری. 1399; 7 (3) :30-20

URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-438-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد، یزد، ایران.
چکیده:   (6781 مشاهده)
هدف: شیوع ویروس نوظهور COVID-19 از فوریت‌های سلامت عمومی است و زنان باردار مبتلا به دیابت بارداری در خطری مضاعف برای ابتلا به این ویروس قرار دارند. با توجه به الزام قرنطینه و محدودیت ارتباط فیزیکی و نیاز زنان باردار مبتلا به دیابت بارداری به دریافت خدمات و مراجعات مکرر، این مطالعه با هدف ارزیابی کاربرد خدمات تله‌مدیسین برای زنان مبتلا به دیابت بارداری در شیوع ویروس COVID-19 انجام شد.
منابع داده‌ها:  در مطالعه مروری حاضر جستجو در پایگاه‌های PubMed، Google Scholar،Scopus ، ScienceDirect،  Wiley Online Libraryو Springer با کلمات کلیدی COVID-19 و دیابت بارداری در ترکیب با کلمه تله‌مدیسین انجام و نتایج مطالعات سال‌های 2011 تا 2020 بررسی شد.
روش‌های انتخاب برای مطالعه:  در جستجوی الکترونیک 61 مقاله و 5 دستورالعمل فارسی و انگلیسی زبان بازیابی شد. پس از حذف مقالات تکراری و قدیمی و بررسی عنوان و چکیده مقالات، 6 مقاله­ ی انگلیسی زبان و 3 دستورالعمل تجزیه و تحلیل شد.
ترکیب مطالب و نتایج:  براساس نتایج، ویزیت‌های حضوری باید با زمان‌های مناسب سونوگرافی همراه باشد. غربالگری دیابت پس از زایمان، 6-3 ماه به تعویق بیافتد. خدمات تله‌مدیسین در مقایسه با مراقبت معمول با کاهش پلی‌هیدرآمنیوس، پارگی زودرس پرده‌های جنینی، تولد زودرس، سزارین اورژانسی و آسفیکسی نوزادی در زنان مبتلا به دیابت بارداری همراه بود.
نتیجه‌گیری: استفاده از تله‌مدیسین برای زنان مبتلا به دیابت بارداری در شرایط شیوع کرونا ویروس روشی مناسب و مقرون به صرفه در پیشگیری از ابتلا به بیماری، کاهش خطرات دیابت بارداری و همچنین کاهش اضطراب آنان است.
 
متن کامل [PDF 800 kb]   (1727 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/5/29 | پذیرش: 1399/7/22 | انتشار: 1399/8/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb