Maneshi Azghandi A, Pashang S, Khodaverdian S. The structural model for prediction of perceived social support based on mindfulness in patients with Ulcerative Colitis. J Prevent Med 2020; 7 (3) :84-72
URL:
http://jpm.hums.ac.ir/article-1-450-fa.html
منشیازغندی علیرضا، پاشنگ سارا، خداوردیان سهیلا. مدل ساختاری پیش بینی حمایت اجتماعی ادراکشده براساس ذهنآگاهی در بیماران مبتلا به کولیتاولسراتیو. طب پیشگیری. 1399; 7 (3) :84-72
URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-450-fa.html
1- گروه روانشناسی سلامت، واحد بینالمللی کیش، دانشگاه آزاد اسلامی، جزیره کیش، ایران.
2- گروه روانشناسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
3- گروه روانشناسی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
چکیده: (3487 مشاهده)
هدف: با توجه به شیوع روزافزون بیماریهای مزمن گوارشی و تحمیل هزینههای اقتصادی و اثرات منفی شدید بر عملکرد افراد، پژوهش حاضر با هدف بررسی مدل ساختاری پیش بینی حمایت اجتماعی ادراکشده براساس ذهنآگاهی در بیماران مبتلا به کولیتاولسراتیو انجام گرفت.
روشها: روش پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی و از نوع مدلیابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری این پژوهش را ۷۲۰ نفر بیماران مبتلا به کولیتاولسراتیو مراجعهکننده به کلینیکهای گوارشی منطقه 4 و 7 شهر تهران در نیمه دوم بهمن و نیمه اول اسفند ماه سال 1398 تشکیل دادند، که از میان آنها، تعداد 261 نفر با روش نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه حمایت اجتماعی ادراکشده زیمت، ذهنآگاهی فرایبورگ و تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی بود. به منظور تجزیهوتحلیل دادهها از روش تحلیل معادلات ساختاری و نرمافزار SPSS و Amos استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد که ذهنآگاهی با حمایت اجتماعی ادراکشده در بیماران مبتلا به کولیتاولسراتیو و تنظیم شناختی هیجان رابطه مثبت دارد. همچنین بین تنظیم شناختی هیجان با حمایت اجتماعی ادراکشده در بیماران مبتلا به کولیتاولسراتیو رابطه مثبت وجود دارد. علاوه بر آن بین ذهنآگاهی و حمایت اجتماعی ادراکشده در بیماران مبتلا به کولیتاولسراتیو با میانجیگری تنظیم شناختی هیجان رابطه وجود دارد و مدل ارائه شده از برازش مناسبی برخوردار است.
نتیجه گیری: از آنجائی که بین ذهنآگاهی با حمایت اجتماعی در بیماران مبتلا به کولیتاولسراتیو با میانجیگری تنظیم شناختی هیجان اثر رابطه غیرمستقیم وجود دارد، توجه به این متغیرها میتواند در طراحی درمانهای مناسبتر به پژوهشگران و درمانگران یاری رساند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/5/8 | پذیرش: 1399/7/27 | انتشار: 1399/8/10