دوره 10، شماره 3 - ( پاییز 1402 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 243-232 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.QUMS.REC.1401.038


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri M, Esmaili A, Irandoost K, Nabilpour M. The Role of Emotional Eating in Predicting Physical Activity and Psychological Health of Iranian Elite Athletes During the COVID-19 Pandemic. J Prevent Med 2023; 10 (3) :232-243
URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-656-fa.html
طاهری مرتضی، اسمعیلی عاطفه، ایراندوست خدیجه، نبیل پور مقصود. نقش احساسات غذایی در پیش‌بینی سلامت جسمانی و پریشانی روان‌شناختی ورزشکاران نخبه طی شیوع کروناویروس 2019. طب پیشگیری. 1402; 10 (3) :232-243

URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-656-fa.html


1- گروه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی، قزوین، ایران.
2- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی، قزوین، ایران.
3- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
چکیده:   (425 مشاهده)
هدف یکی از بحران‌هایی که تمامی افراد را تحت تأثیر قرار داده است، شیوع ویروس کرونا و قرنطینه خانگی ناشی از آن است که ورزشکاران هم ازلحاظ سلامت جسمانی و پریشانی روان‌شناختی و هم ازلحاظ نوع تغذیه تحت تأثیر قرار داده است. این تحقیق با هدف بررسی نقش احساسات غذایی در پیش‌بینی سلامت جسمانی و پریشانی روان‌شناختی ورزشکاران نخبه طی شیوع کروناویروس 2019 انجام شد.
روش ها این پژوهش، کاربردی، توصیفی و از نوع همبستگی است جامعه آماری این پژوهش شامل ورزشکاران نخبه کشوری در سال 1400 بود که بر‌اساس فرمول کوکران تعداد حداکثر 384 نفر از آنان، به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای تصادفی به‌عنوان نمونه‌ آماری انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌های مربوط به ‌سلامت جسمانی افراد از پرسش‌نامه بین‌المللی فعالیت بدنی و شاخص توده بدنی و برای سلامت روان از پرسش‌نامه مقیاس افسردگی، اضطراب، استرس ـ 21 و پرسش‌نامه تأثیر رویداد وایس و مارمر استفاده شد. همچنین برای احساسات غذایی از پرسش‌نامه احساسات غذایی استفاده شد. از آمار استنباطی کولموگروف اسمیرنف جهت نرمال بودن داده‌ها استفاده شد. همچنین از آزمون‌های آماری همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی و تحلیل واریانس چندمتغیره (مانووا) و نرم‌افزار SPSS نسخه 26 استفاده شد.
یافته ها نتایج نشان دادند بین سلامت جسمانی و پریشانی روانی با احساسات غذایی ناشی از قرنطینه پاندمی کرونا در ورزشکاران نخبه ارتباط وجود دارد (R=0/594 و P=0/027). همچنین بین سلامت روان و عادات غذایی ناشی از قرنطینه پاندمی کرونا رابطه مثبت و معنی‌داری وجود دارد (DASS: R=0/113 و R=0/026 و IES-R: R=0/113 و P=0/010 ).
نتیجه گیری احساسات غذایی در ورزشکاران نخبه در طی شیوع اپیدمی کرونا نقش مؤثری در ارتقای سلامت جسمانی و کاهش پریشانی روان‌شناختی دارد.
متن کامل [PDF 4981 kb]   (266 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (162 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1401/6/12 | پذیرش: 1402/6/1 | انتشار: 1402/7/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb