دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1402 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 117-110 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: ir.larums.rec.1398.007
Ethics code: ir.larums.rec.1398.007


XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات قلب و عروق یزد، پژوهشکده بیماری‌های غیرواگیر، دانشگاه علوم‌پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران.
2- گروه علوم تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم‌پزشکی لارستان، لارستان، ایران.
3- گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت ِاوَز، دانشگاه علوم‌پزشکی لارستان، لارستان، ایران.
4- مرکز تحقیقات مواد فعال دارویی، واحد علوم دارویی، دانشکده پزشکی، واحد علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
چکیده:   (567 مشاهده)
هدف کوتاه شدن تلومر به‌عنوان یک مارکر بیولوژیک فرایند پیری شناخته شده است. به نظر می‌رسد تلومرهای طویل‌تر با رژیم‌های غذایی سالم، شامل دریافت بالای آنتی‌اکسیدان، دریافت کمتر گوشت‌های فراینده‌شده، دریافت بالای میوه و سبزی و لبنیات کم‌چرب در ارتباط هستند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر انواع مختلف الگوهای سالم خوراک بر طول تلومر و فعالیت آنزیم تلومراز انجام شد.
روش ها این یک مطالعه مروری نظام‌مند است. مقالات مرتبط در پایگاه‌های اطلاعاتی پابمد، ایمبیس، اسکوپوس، مؤسسه اطلاعات علمی و وب‌آو‌ساینس جست‌وجو شدند. ارزیابی کیفی مقالات با استفاده از دستورالعمل‌های کتابخانه کاکرین توسط دو محقق به‌طور جداگانه انجام شد.
یافته ها درکل، 5 مقاله واجد شرایط ورود به مطالعه حاضر شناخته شدند. تمامی مطالعات واجد شرایط دارای طراحی مقطعی بودند. تنها یک مطالعه ارتباط معکوسی بین مصرف مغزها و دانه‌ها و طول تلومر گزارش کرد. در مطالعه حاضر باتوجه‌به ناهمگن بودن مطالعات واجد شرایط، امکان انجام متاآنالیز فراهم نشد.
نتیجه گیری در تعداد اندکی از مطالعات، ارتباط گروه‌های غذایی و طول تلومر معنا‌دار گزارش شد. قابلیت تعمیم این نتایج باتوجه‌به ناهمگن بودن جمعیت و نوع الگوی خوراک مورد بحث است. باتوجه‌به اینکه تنها در دو مطالعه ارتباط معنا‌دار بین تبعیت از الگوی‌های خوراک سالم و طول تلومر گزارش شد، انجام مطالعات بیشتر مورد نیاز است.
واژه‌های کلیدی: پیری، رژیم غذایی، تلومر
متن کامل [PDF 2579 kb]   (376 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (259 مشاهده)  
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/1/9 | پذیرش: 1402/4/6 | انتشار: 1402/6/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.