جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای بوشهری

حسین فرشیدی، شهرام زارع، بهرام ضیغمی، الهام بوشهری،
دوره ۳، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

  مقدمه:فشار خون بالا یکی از عوامل خطر آفرین اصلی در بیماریهای قلب و عروق (سکته قلبی و نارسایی قلبی )وسکته مغزی محسوب میگردد.متاسفانه تاثیر گذاری منفی آن بر سلامت جامعه روز به روز یبشتر میکردد.آگاهی از میزان شیوع و توزیع آن در جمعیت اولین اقدام در برنامه ریزی برای کنترل آن میباشد.لذا مطالعه ای بر پایه جمعیت به منظور بررسی توزیع فشار خون جمعیت بالغ شهر بندرعباس، مرکز استان هرمزگان واقع در جنوب ایران، انجام شد.

روش کار: به این منظور در سال ۱۳۸۱، ۲۰۷۸ نفر از جمعیت بالای ۱۸ سال این  شهر (۱۳۹۷ زن و ۶۸۱ مرد) به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات مربوط به ویژگی های جمعیت شناختی ، شاخص های تن سنجی، فشارخون و سابقه ابتلا به بیماری پرفشاری خون در بستگان درجه یک از طریق مراجعه حضوری پژوهشگران به درب منازل افراد، مصاحبه حضوری، اندازه گیر ی وتکمیل پرسشنامه جمع آوری گردید. فشار خون افراد از هر دو دست و پس از حداقل ۱۰ دقیقه استراحت اندازه گیر شد.پس از بررسی توزیع تجمعی فشارخون ارتباطات بین فشارخون با سایر متغیر ها توسط آزمون های همبستگی ، تی  مستقل ، آنالیزواریانس یکطرفه ،آنالیزکوواریانس وبادرنظر گرفتن حدود اطمینان ۹۵ درصد بررسی گردید .

یافته ها: مهمترین یافته های بدست آمده به این قرار بود: ۲۱ درصد از کل جمعیت   دارای فشارخون بالای ۹۰/۱۴۰ میلی متر جیوه بودند. با افزایش سن فشارخون سیستول افراد نیز افزایش نشان داد، اما فشارخون دیاستول پس از سن ۶۴ سالگی افزایش معنا دار نداشت .فشارخون مردان بیش از زنان و فشارخون افراد دارای سابقه ابتلا به پر فشاری خون در بستگان درجه یک بیش از سایرین بود. بین تغییرات فشارخون ووضعیت تاهل افراد نیز ارتباط معنا داری بدست آمد.

نتیجه گیری: یافتن عوامل خطر مؤثر بر تغییرات فشار خون یافته مهمی است که سیاستگزاران بهداشتی را در جهت کشف گروههای پرخطر، افزایش بازده غربالگری وانجام اصلاحات یاری خواهد نمود.


نسرین ستوده، تیمور آقاملایی، الهام بوشهری، صدیقه عابدینی،
دوره ۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: دیابت شایع ترین اختلال متابولیک در انسان است و مدیریت آن از طریق انجام رفتارهای خود مراقبتی الزامی است. چون  مستنداتی مبنی بر تجربه یا درک بیمار از مفهوم خود مراقبتی وجود ندارد و این در حالی است که تبیین مفهوم خود مراقبتی از دیدگاه بیماران دیابتی می تواند نقش مهمی در طراحی مدل های کاربردی خود مراقبتی در این بیماران داشته باشد، لذا مطالعه حاضر با هدف تبیین مفهوم خود مراقبتی از دیدگاه بیماران مبتلا به دیابت نوع دو طراحی و انجام شد.

روش ها: این مطالعه یک پژوهش کیفی از نوع تحلیل محتوا می باشد که با استفاده از مصاحبه انفرادی نیمه ساختار یافته و با رعایت حداکثر تنوع از ۱۵ مرد و زن ۶۸-۳۳ ساله مبتلا به دیابت نوع دو با شیوه نمونه گیری هدفمند در شهرستان رودان انجام شد. مصاحبه ها با استفاده از راهنمای مصاحبه در مدت زمان ۵۵-۲۵ دقیقه انجام گرفت، و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوی کیفی استفاده شد.

نتایج: با تجزیه و تحلیل داده ها در خصوص مفهوم خود مراقبتی  دو طبقه اصلی شامل: جنبه ی حفاظتی خود مراقبتی و جنبه ی اقتصادی خود مراقبتی استخراج شد. جنبه ی حفاظتی خود مراقبتی شامل سه زیر طبقه: حفاظت شخصی، حفاظت خانواده و حفاظت جامعه و جنبه ی اقتصادی خودمراقبتی شامل دو زیر طبقه اقتصاد خانواده و اقتصاد جامعه بود.

نتیجه گیری: با توجه به تبیین جنبه های متنوع و مجزا از مفهوم خود مراقبتی در این مطالعه، می توان یافته ها را به عنوان مبنای برنامه ریزی جهت انجام موفق آموزش های خود مراقبتی پیشنهاد داد.

کلیدواژه: خود مراقبتی، دیابت، پژوهش کیفی.


نرجس اکبریان، تیمور آقاملایی، الهام بوشهری، عبدالحسین مدنی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده

هدف نرخ باروری زنان در مرز هشدار قرار دارد. عوامل متعددی در رفتار فرزندآوری زنان تأثیرگذار هستند. کشف این عوامل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. هدف این مطالعه تبیین نگرش زنان ۱۵ تا ۴۹ ساله درخصوص فرزندآوری به‌منظور کشف نگرش و عوامل مؤثر در فرزندآوری بود.
روش ها پژوهش به روش کیفی صورت گرفت و یافته‌های آن از طریق تحلیل محتوای مرسوم جمع‌آوری شد. جامعه مورد بررسی شامل ۱۶ نفر از زنان متأهل و ساکن غرب استان هرمزگان بود. شرکت‌کنندگان به‌صورت داوطلبانه و با رعایت حداکثر تنوع انتخاب شدند. برای اطمینان از مقبولیت داده‌ها از نظرسنجی مشارکت‌کنندگان استفاده شد. قابلیت داده‌ها با بازنگری ناظران مشخص شد.
یافته ها از نتایج حاصل از تحلیل محتوا، ۲ درون‌مایه (مفهوم فرزندآوری و موانع فرزندآوری،) ۲ زیرتم (درونی و بیرونی)، ۷ طبقه اصلی (ذهنیت مثبت، ذهنیت منفی، هویتی، کفایتی، اقتصادی، امنیتی‌اجتماعی، حمایتی) و ۱۰ زیرطبقه (ذهنیت احساس‌محور، ذهنیت منفعت‌محور، زنان، خانواده، فردی، حرفه‌ای، خانوادگی، سیاستگذاری) استخراج شد. 
نتیجه گیری کم‌رنگ شدن مفهوم ارزشی فرزند و نامناسب بودن شرایط جامعه ازنظر تأمین امنیت، رفاه و سیاست‌های حمایتی مهم‌ترین علل کم‌فرزندی در زنان شناخته شد که نیاز به ارزیابی دقیق و اتخاذ سیاست‌ها و راهبردهای تسهیل‌گر جهت بهبود رفتار فرزندآوری زنان دارد. نتایج مصاحبه‌ها حاکی از ضرورت الگوسازی زنانی بود که در کنار فعالیت‌های اجتماعی یک مادر موفق هستند. راهکارهای اتخاذی بر دو محور راهکارهای مبتنی بر شرایط و راهکارهای مبتنی بر هویت پیشنهاد می‌شود. 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb