جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای نیک پرور

سیده فاطمه وحدانی، صدیقه عابدینی، شکراله محسنی، مرضیه نیک پرور،
دوره ۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: امروزه بیماری های قلبی  عروقی ، شایع ترین علت مرگ و میر در جوامع مختلف است . در این خصوص، تغذیه ناسالم یکی از مهمترین عوامل بروز بیماری های قلبی عروقی می باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماریهای قلبی عروقی در زنان مراجعه  کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر میناب انجام شد.

روش کار: این مطالعه توصیفی تحلیلی  از نوع مقطعی است. نمونه پژوهش ۱۶۰نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهری میناب بودند که به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته  شامل ۲بخش : اطلاعات دموگرافیک (۱۰سوال)  و  سوالات رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماری های قلبی عروقی  ( ۲۱سوال) با نمره دهی در طیف ۱۰-۱ امتیازی با حداقل و حداکثر نمره کسب شده ۲۱۰-۲۱ بود، که نمره بالا نشان دهنده انجام رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماری های قلبی عروقی بود. روایی پرسشنامه توسط پانل خبرگان و پایایی آن بوسیله Test- Retest مورد تائید قرار گرفت. اطلاعات جمع آوری شده  با استفاده از نرم افزار آماری SPSS۱۶ و آزمون های آماری توصیفی شامل فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار و نیز آمار تحلیلی شامل آزمون تی تست و آنالیز واریانس مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.

نتایج : میانگین سنی نمونه های پژوهش ۴±۳۲سال بود. میانگین نمره کسب شده از رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماری های قلبی عروقی  ۱۱±۱۴۴ بود. بطوریکه بهترین نمره عملکرد با میانگین و انحراف معیار۹۰۵/۰ ± ۱۳/۹ در مصرف ماهی شور و ضعیف ترین عملکرد با میانگین و انحراف معیار ۷۷۶/۱ ± ۵۴/۲ در مصرف غذاهای بخارپز بدست آمد. بین انجام رفتارهای تغذیه ای با انجام فعالیت بدنی افراد ارتباط آماری معناداری مشاهده شد (P=۰,۰۰۱). ارتباط آماری معنی داری بین انجام رفتارهای تغذیه ای با متغیر های دیگر مشاهده نشد(P>۰,۰۵).

نتیجه‌گیری: نتایج نشان دادکه رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماری های قلبی عروقی  در نمونه های مورد پژوهش در حد متوسط می باشد. بنابراین توصیه می شود که با انجام مداخلات مناسب به اصلاح این رفتارها اقدام شود. به امید آنکه با اصلاح رفتارهای تغذیه ای، بتوان از بار بیماریهای قلبی عروقی در جامعه کاست.


معصومه ذکی پور، کبری حاج علیزاده، محمدرضا صیرفی، مرضیه نیک پرور، صدیقه عابدینی،
دوره ۹، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده

هدف بیماران مبتلا به ایسکمی قلبی به‌دلیل درگیری زیاد با روند درمانی، به‌تدریج دچار کاهش در پیگیری درمان و رفتارهای خودمراقبتی می‌شوند. بر‌این‌اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر مداخله مبتنی بر نظریه انگیزش محافظت بر خودمراقبتی بیماران مبتلا به ایسکمی قلبی انجام شد.
روش ها پژوهش حاضر از نوع کمی و کیفی است و در ۲ مرحله اجرا شده است. مرحله اول پژوهش، به روش کیفی از نوع نظریه مبنایی صورت گرفته است. قسمت کمی نیز نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل بیماران مبتلا به ایسکمی قلبی مراجعه‌کننده به بیمارستان پیامبر اعظم (ع) بندرعباس در فاصله زمانی اسفند ۱۳۹۸ تا اردیبهشت ۱۳۹۹ بود. در این پژوهش ۸۲ بیمار با روش نمونه‌گیری هدفمند و به روش تصادفی در گروه‌های آزمایش و کنترل انتخاب شدند. گروه آزمایش، ۶ جلسه ۹۰ دقیقه‌ای آموزش مبتنی بر نظریه انگیزش محافظت (محقق‌ساخته) دریافت کردند. جهت جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه خودمراقبتی میلر استفاده شد. داده‌ها به شیوه تحلیل کوواریانس چندمتغیری با نرم‌افزار آماری SPSS نسخه ۲۳ تحلیل شدند.
یافته ها نتایج نشان داد مداخله مبتنی بر نظریه انگیزش محافظت بر خودمراقبتی (۰۰۰۱>P؛ ۰/۶۵=Eta؛ ۱۴۴/۷۷=F) در بیماران مبتلا به بیماری ایسکمی قلبی مؤثر بوده است. بدین‌صورت که این مداخله توانسته به افزایش خودمراقبتی این بیماران منجر شود.
نتیجه گیری بر‌اساس یافته‌های پژوهش حاضر می‌توان نتیجه گرفت که مداخله مبتنی بر نظریه انگیزش محافظت با تکیه ‌بر آموزش تغذیه صحیح، مهارت‌های مراقبت از خود، افزایش آگاهی و تمرینات ریلکسیشن و تن‌آرامی می‌تواند به‌عنوان یک مداخله کارآمد جهت افزایش خودمراقبتی بیماران مبتلا به بیماری ایسکمی قلبی استفاده شود.
صغری فلاحی، رقیه عزتی راد، شیده رفعتی، ناهید شهابی، حسام الدین کمال زاده، سید معصومه موسوی، معصومه خیراندیش، معصومه لطیفی، مرضیه نیک پرور،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده

هدف با اعلام اپیدمی کووید-۱۹ توسط سازمان بهداشت جهانی، قوانین قرنطینه تقریباً در همه کشورها برای جلوگیری از شیوع این بیماری و کاهش انتقال آن به مردم وضع شد. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت زندگی افراد در دوران قرنطینه بود. 
روش ها این مطالعه مقطعی در یک دوره ۳ ماهه در استان هرمزگان انجام شد. افراد بالای ۱۵ سال در یک نظرسنجی آنلاین شرکت کردند. نرمال بودن متغیر وابسته (شاخص توده بدنی) با آزمون کولموگروف‌اسمیرنوف تأیید شد (P>۰/۰۵)‌.
یافته ها ۳۵۲ نفر با میانگین سنی ۳۴/۷۴‌±‌۸-۹۹ سال در نظرسنجی شرکت کردند که ۷۲/۷ درصد آن‌ها زن بودند. افزایش میانگین شاخص توده بدنی از نقطه زمانی ۱ تا نقطه زمانی ۲ برای افراد ۳۰ سال و بالاتر در مقایسه با افراد جوان از‌نظر آماری معنی‌دار بود (۰/۰۰۱=P). افزایش قابل‌توجهی در حدود ۰/۴۵ در شاخص توده بدنی برای افرادی که فعالیت بدنی آن‌ها از زمان همه‌گیری کووید-۱۹ تغییر کرده بود نیز گزارش شد (۰/۰۰۵‌=‌P).
نتیجه گیری کاهش فعالیت بدنی در طول اپیدمی کووید-۱۹ مرتبط با پرخوری و افزایش متعاقب آن در شاخص توده بدنی احتمالاً به‌عنوان علائم هشدار‌دهنده افزایش شیوع چاقی در آینده در نظر گرفته می‌شود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb