جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای الگوی مصرف

حسین فرشیدی، عبدالحسین مدنی، رقیه عزتی راد، مریم منتصری، ایران رستمی قشمی، تسنیم اقبال افتخاری،
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده

هدف: مصرف ماهی معمولی به ‌عنوان یک الگوی تغذیه سالم می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت نوع، فشارخون بالا، مرگ‌ومیر و خطر سکته مغزی را کاهش دهد. با توجه به ساحلی بودن استان هرمزگان بر آن شدیم میزان مصرف این ماده غنی از امگا۳ را در شهرها و روستاهای مختلف این استان شناسایی کنیم.
روش‌ها: در این مطالعه مقطعی تحلیلی نمونه‌ها به روش خوشه‌ای چندمرحله‌ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق‌ساخته بود. پرسشنامه مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک و متغیرهای مصرف ماهی بود. داده­ها با استفاده از نرم­افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: پژوهش حاضر بر روی ۵۰۷۴ نفر با سن ۱۸ سال به بالای استان هرمزگان انجام گرفت که ۴۱ درصد از افراد شرکت‌کننده مرد و ۵۹ درصد زن بودند. جاسک و بندرلنگه بیشترین آمار مصرف ماهی و حاجی‌آباد کمترین میزان مصرف را دارد. همچنین ۹/۶۴ درصد از جمعیت شهری و ۸/۷۶ درصد از جمعیت روستایی استان هرمزگان بیش از دو بار در هفته ماهی مصرف می‌کنند. در این مطالعه رابطه معناداری بین مصرف ماهی و منطقه محل سکونت، تحصیلات، درآمد ماهیانه، وضعیت تأهل، شغل، سن وجود داشت.
نتیجه‌گیری: با توجه به اهمیت مصرف ماهی در سلامتی و مصرف پایین ماهی در افراد تحصیل‌کرده و مشاغل تخصصی و افراد جوان در این استان، انجام پژوهش‌های کاربردی جهت شناخت عوامل و موانع مؤثر در افزایش مصرف ماهی و  طراحی مداخلات مؤثر جهت افزایش پایدار مصرف ماهی ضروری  است.
مسعود فردوسی، یاسمین مولوی طالقانی،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

هدف: مدیریت مصرف در بخش سلامت از طریق اصلاح الگوی مصرفی در سیستم بهداشتی و درمانی باعث ارتقا کیفیت خدمات سلامت خواهد شد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف شناسایی عوامل مرتبط با اصلاح الگوی مصرف در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال ۱۳۹۷ انجام شد.
 روش‌ها: پژوهش توصیفی حاضر به روش کیفی انجام شد. عوامل مرتبط با اصلاح الگوی مصرف در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سه مرحله بررسی مستندات،  مصاحبه ساختار مند با ده نفر از صاحب نظران و اعتباریابی عوامل ازطریق متددلفی و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته تعیین شد از روش تحلیل چارچوبی برای تحلیل داده ها کیفی و از روش مجموع امتیازات برای اصلاح عوامل استفاده شد همچنین جهت کدگذاری داده ها از نرم افزار   MAXQDA و برای تحلیل داده های پرسشنامه از نرم افزار spss نسخه ۲۱ استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد در مرحله کیفی پس از پالایش کدهای اولیه، ۳۹ عامل مرتبط با اصلاح الگوی مصرف در چهار دسته استراتژی کلی (اجرای سیاست های کلی اصلاح الگوی مصرف (۲۱ مؤلفه)، ترویج مصرف کالاهای داخلی (۴ مؤلفه)، برنامه‌ریزی برای ارتقا کیفیت (۱۲ مؤلفه) و رقابت پذیری در تولید (۲مولفه) شناسایی شدند. همچنین در فاز دلفی، ۱۱ مؤلفه به عنوان عوامل مرتبط با اصلاح الگوی مصرف در حوزه سلامت تأیید شدند.
نتیجه‌گیری: مسؤولان سلامت و به خصوص نهادهای متولی امر، می‌توانند اقدامات لازم را در جهت اصلاح و بازنگری الگوی مصرف در حوزه سلامت شامل تدوین پیوست سلامت برای طرح‌های کلان توسعه‌ای، اجرای برنامه ارتقای سواد سلامت، شبکه ارائه خدمات جامع و همگانی سلامت، اصلاح الگوی تغذیه، اصلاح فرایندهای معیوب و ... انجام دهند


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb