۱ نتیجه برای سرطان پروستات.
فاطمه بنیاسدی، حمید پورشریفی، احمد برجعلی، بهرام مفید،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۰ )
چکیده
هدف:
ارتباط میان بیماری سرطان، سازگاری روانشناختی و رفتارهای مرتبط با سلامت، موضوع مهمی است. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر پریشانی روانشناختی افراد مبتلا به سرطان پروستات بود.
روشها: در این پژوهش نیمه تجربی، جامعه مورد مطالعه شامل کلیه بیماران مبتلا به سرطان پروستات مراجعهکننده به بیمارستانهای لبافینژاد و شهدای تجریش تهران در سال ۱۳۹۸بود. تعداد ۴۰ نفر به عنوان گروه مورد مطالعه به روش در دسترس انتخاب و سپس به روش تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (۲۰=n) گمارش شدند. پژوهش در دو مرحله کیفی و کمی انجام شد. بحث گروهی متمرکز برای شناسایی مشکلات روانشناختی و انجام درمان پذیرش و تعهد در قالب هشت جلسه ۹۰ دقیقهای برای گروه آزمایش اجرا شد. دادهها با پرسشنامه استاندارد پریشانی روانشناختی DASS ۲۱ جمعآوری و تجزیه و تحلیل با طرح تحلیل آمیخته با اندازهگیری مکرر و نرمافزار SPSS نسخه ۲۶ انجام شد.
نتایج: نتایج نشان داد اندازه اثر تعاملی تغییر بینگروهی، درونگروهی و تعاملی برای پریشانی روانشناختی بر متغیر افسردگی (۸۴/۵۳۰ =F)، اضطراب (۷۳/۹۴۹ =F) و استرس (۷۱/۹۵۸ =F) در سطح ۰/۰۱>P-Value معنادار است. بنابراین درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد توانسته است به صورت معنادار باعث کاهش افسردگی، اضطراب و استرس در گروه آزمایش شود.
نتیجهگیری: با توجه به تأثیر مداخله درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در کاهش پریشانی روانشناختی در گروه آزمایش میتوان از این مداخله برای کاهش پریشانی روانشناختی افراد مبتلا به سرطان استفاده نمود.