جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای سلامتی

سیدمهدی موسوی، ساجده شریفی نیا، سعید یزدانی راد، آرزو اسماعیل زاده، روح الله حاجی زاده، روح الدین مرادی راد،
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

هدف: نوبت کاری به دلیل ماهیت آن یک پدیده رایج و اجنتاب‌ناپذیر است . اثرات حاد و مزمن نوبت کاری بر روی سلامت به اثبات رسیده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط میان نوبت‌کاری و ریسک فاکتورهای ایجاد کننده اختلالات قلبی و عروقی، گوارشی و سیستم عصبی در مشاغل عملیاتی پالایشگاه نفت آبادان میباشد.
روش‌ها: مطالعه مقطعی و توصیفیتحلیلی حاضر بروی ۳۲۸ نفر از پرسنل عملیاتی پالایشگاه که با روش سرشماری انتخاب شده بودند انجام گرفت. ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه )SOS( Survey of Shift Workers بود. پرسشنامه حاوی اطلاعات دموگرافیک، نظام نوبت‌کاری، پیامدهای سلامتی مرتبط با آن و اثر نوبت کاری بر رضایت‌مندی از زندگی شاغلین بود. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS آنالیز گردید.
نتایج: نتایج نشان داد میان نظام نوبت کاری و اختلالات خواب (۰/۰۰۱P-Value=) و خستگی شغلی (۰/۰۰۱P-Value=) ارتباط معناداری وجود دارد. در کارگران نوبت کاری که اضافه وزن بالایی دارند، میزان ناراحتی‌های گوارشی ۳۵/۹۷ درصد، میزان فشار خون ۵/۱۸ درصد و ناراحتی‌های قلبی و عروقی به میزان ۴/۵۷ درصد افزایش یافته است.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که نوبت‌کاری به عنوان یک ریسک فاکتور مهم و تاثیر‌گذار برسلامت کارکنان صنایع نفتی می باشد و با توجه به پیامد های نامطلوب آن بایستی مورد توجه قرار گیرد.

عاطفه همایونی، زهرا حسینی،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۴-۱۴۰۱ )
چکیده

هدف بیماری همه‌گیر کرونا ویروس به‌عنوان تهدیدی بزرگ برای سلامت جسمی و روانی شناخته شده است و با ایجاد مشکلات روان‌شناختی متعدد بر کیفیت زندگی افراد تأثیر می‌گذارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط استرس ادراک‌شده و اضطراب سلامتی با کیفیت زندگی طی پاندمی ویروس کرونا انجام شد.
روش ها در این مطالعه توصیفی ۳۲۰ نفر از ساکنین بالای ۱۶ سال شهر اصفهان در سال ۱۴۰۰ به شیوه نمونه‌گیری دردسترس انتخاب شدند. داده‌ها به‌صورت اینترنتی و با استفاده از برگه کوتاه پرسش‌نامه اضطراب سلامت، مقیاس استرس ادراک‌شده و پرسش‌نامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی جمع‌آوری شد. داده‌ها به‌وسیله آزمون‌های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۴ تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته ها نتایج تحلیل همبستگی پیرسون نشان داد بین درماندگی ادراک‌شده (۰/۶۰۶-=r)، استرس ادراک‌شده (۰/۷۰۶-=r)، احتمال ابتلا به بیماری (۰/۲۷۸-=r)، پیامدهای منفی ابتلا به بیماری (۰/۵۲۸-=r) و اضطراب سلامتی (۰/۳۶۹-=r) با کیفیت زندگی رابطه منفی معنادار وجود دارد (۰/۰۱>P). همچنین بین خودکارآمدی ادراک‌شده با کیفیت زندگی (۰/۶۲۸=r) رابطه مثبت معنادار وجود دارد (۰/۰۱>P). علاوه ‌بر این، نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نشان داد خودکارآمدی ادراک‌شده، پیامدهای منفی ابتلا به بیماری و درماندگی ادراک‌شده می‌توانند ۵۷/۵ درصد از واریانس کیفیت زندگی را به‌صورت معنی‌دار پیش‌بینی کنند (P<۰/۰۱).
نتیجه گیری بر اساس یافته‌ها، استرس ادراک‌‌شده و اضطراب سلامتی بالا به کاهش کیفیت زندگی افراد طی پاندمی منجر می‌شوند. بنابراین پیشنهاد می‌‌‍‌شود مداخلات روان‌شناختی مناسب با هدف کاهش استرس و اضطراب سلامتی افراد و بهبود کیفیت زندگی آنان طراحی و اجرا شود. 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb