خانم زهرا کریمی، آقا کریم حمید، خانم خدیجه صفی، خانم مهشید پاسدار یزد، دکتر عبدالله محمدیان هفشجانی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده
هدف جلب مشارکت مردمی مهمترین راهکار توسعه در بخشهای مختلف جامعه تلقی میشود. در این راستا ارزیابی بهداشت جامعه، فرایندی است که در طی آن با مشارکت فعال اعضای جامعه به تعیین، جمعآوری و انتشار اطلاعات نقاط قوت، منابع و نیازهای جامعه پرداخته میشود و درکی درست از چالشها و نظام مراقبت سلامت جامعه به دست میآید. این بررسی با هدف شناسایی و اولویتبندی مشکلات شهر چلیچه انجام شد.
روش ها این طرح براساس مدل کارولینای شمالی طی ۸ مرحله در زمستان سال ۱۴۰۰ انجام شد که ۷ مرحله اول شامل شناسایی و اولویتبندی مشکلات و مرحله هشتم شامل تدوین برنامه عملیاتی برای حل مشکلات دارای اولویت بود. اطلاعات و شاخصهای مورد استفاده در مطالعه با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه جمعآوری شد.
یافته ها در این مطالعه، درمجموع ۴۲ مشکل مختلف شناسایی شد که در ۶ گروه مختلف شامل حیطه بهداشت و سلامت، حیطه آموزشی و فرهنگی، حیطه اقتصاد و اشتغال، حیطه اجتماعی و حقوق شهروندی، حیطه امنیتی و حیطه خدمات شهری طبقهبندی شدند. سپس براساس تکنیک گروه اسمی، آلودگی آب آشامیدنی، مشکلات اقتصادی و بیکاری و آگاهی کم از مسائل بهداشتی بهعنوان مشکلات اصلی منطقه اولویتبندی شدند.
نتیجه گیری مشکلات بهدستآمده از این بررسی، طیف وسیع و متنوعی از مسائل در زمینههای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را دربر میگیرد و منحصر به مشکلات بهداشتی نیست که جهت حل آنها فعالیتهای بینبخشی، حمایت مدیران و مسئولین و مشارکت فعال جامعه ضروری است.