مجید سرنی زاده، طهمورث سهرابی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده
هدف: یکی از چالشهای اساسی در طب پیشگیری و ارتقای سلامت اثربخشی آزمایشات و برنامههایی است که با مسائلی با پیچیدگی اجتماعی و فرهنگی مرتبط هستند که حل آن نیازمند اتخاذ رویههای میانرشتهای است.
روش ها: منابع کتابخانهای شامل مقالات، کتب با کلیدواژههای مرتبط با «دریافت حسی»، «طب پیشگیری» و «مردمشناسی فرهنگی» به زبانهای فارسی و انگلیسی برگرفته از کتابخانهها و مجلات نمایهشده در پایگاه اطلاعاتی علمی جهاد دانشگاهی و مؤسسه اطلاعات علمی و بانکهای اطلاعاتی اسپرینگر، گوگل اسکالر، ساینس دایرکت و پایگاههای اطلاعاتی کشوری مرکز جهاد دانشگاهی استفاده شدهاند.
یافته ها: ترکیب مطالعات پیشین نشان داد عوامل فرهنگی در کیفیت درک و دریافت حسی مخاطبان آزمایشات ارتقای سلامت نقش بسیار مهمی دارند و انجام مطالعات میانرشتهای از ترکیب علومشناختی، مردمشناسی فرهنگی و آموزش بهداشت برای شناخت عمیق فرایند انتقال دانش و همچنین کیفیت دریافت حسی در جوامع محلی میتواند در طراحی روشهای پیشگیرانه اثربخش برای آزمایشات بهداشتی مفید باشد.
نتیجه گیری: انجام مطالعات میانرشتهای برای شناخت عمیق فرایند انتقال دانش و کیفیت دریافت حسی در استان هرمزگان میتواند در طراحی برنامههای کاهش، کنترل و پیشگیری از رفتارها و سنتهای مخاطرهآمیز مؤثر باشد.