جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای نظریه انگیزش محافظت

معصومه ذکی پور، کبری حاج علیزاده، محمدرضا صیرفی، مرضیه نیک پرور، صدیقه عابدینی،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده

هدف بیماران مبتلا به ایسکمی قلبی به‌دلیل درگیری زیاد با روند درمانی، به‌تدریج دچار کاهش در پیگیری درمان و رفتارهای خودمراقبتی می‌شوند. بر‌این‌اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر مداخله مبتنی بر نظریه انگیزش محافظت بر خودمراقبتی بیماران مبتلا به ایسکمی قلبی انجام شد.
روش ها پژوهش حاضر از نوع کمی و کیفی است و در ۲ مرحله اجرا شده است. مرحله اول پژوهش، به روش کیفی از نوع نظریه مبنایی صورت گرفته است. قسمت کمی نیز نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل بیماران مبتلا به ایسکمی قلبی مراجعه‌کننده به بیمارستان پیامبر اعظم (ع) بندرعباس در فاصله زمانی اسفند ۱۳۹۸ تا اردیبهشت ۱۳۹۹ بود. در این پژوهش ۸۲ بیمار با روش نمونه‌گیری هدفمند و به روش تصادفی در گروه‌های آزمایش و کنترل انتخاب شدند. گروه آزمایش، ۶ جلسه ۹۰ دقیقه‌ای آموزش مبتنی بر نظریه انگیزش محافظت (محقق‌ساخته) دریافت کردند. جهت جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه خودمراقبتی میلر استفاده شد. داده‌ها به شیوه تحلیل کوواریانس چندمتغیری با نرم‌افزار آماری SPSS نسخه ۲۳ تحلیل شدند.
یافته ها نتایج نشان داد مداخله مبتنی بر نظریه انگیزش محافظت بر خودمراقبتی (۰۰۰۱>P؛ ۰/۶۵=Eta؛ ۱۴۴/۷۷=F) در بیماران مبتلا به بیماری ایسکمی قلبی مؤثر بوده است. بدین‌صورت که این مداخله توانسته به افزایش خودمراقبتی این بیماران منجر شود.
نتیجه گیری بر‌اساس یافته‌های پژوهش حاضر می‌توان نتیجه گرفت که مداخله مبتنی بر نظریه انگیزش محافظت با تکیه ‌بر آموزش تغذیه صحیح، مهارت‌های مراقبت از خود، افزایش آگاهی و تمرینات ریلکسیشن و تن‌آرامی می‌تواند به‌عنوان یک مداخله کارآمد جهت افزایش خودمراقبتی بیماران مبتلا به بیماری ایسکمی قلبی استفاده شود.
الهه توسلی، پوران خلفیان، زهرا محمد یوسفی وردنجانی، حمیرا مالکی، پریسا رستمی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

هدف در حال حاضر بیماری کووید-۱۹ در سراسر جهان گسترش یافته و به نظر می‌رسد رفتارهای پشگیری‌کننده از بیماری راهکار مناسبی برای کاهش آن است. یکی از این رفتارها، استفاده از ماسک صورت است. این مطالعه با هدف تعیین پیشگوئی‌کننده‌های استفاده از ماسک با استفاده از نظریه انگیزش محافظت در شهرکرد انجام شد.
روش ها در این مطالعه مقطعی ۳۸۸ نفر از شهروندان شهرکرد در سال ۱۴۰۰ مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار مطالعه پرسش‌نامه محقق‌ساخته براساس نظریه انگیزش محافظت بود که به‌صورت خودگزارش‌دهی در فضای مجازی تکمیل شد. آنالیز داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS نسخه ۲۰ و آزمون‌های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی انجام شد.
یافته ها میانگین نمره استفاده از ماسک در افراد مورد مطالعه برابر با ۱۷/۴۶±‌۶۶/۶۲ بود. بین سازه‌های خودکارآمدی درک‌شده، کارآمدی پاسخ درک‌شده و پاداش درک‌شده با رفتار ارتباط آماری معنی‌دار وجود داشت (۰/۰۰۱=p). آزمون آنالیز رگرسیون نشان داد سازه‌های خودکارآمدی درک‌شده (۰/۰۱۸=p)، کارایی پاسخ درک‌شده ۰/۰۳۸= pو پاداش درک‌شده پیش‌بینی‌کننده رفتار استفاده از ماسک ۰/۰۴۱=p هستند و مهم‌ترین پیش‌بینی‌کننده رفتار استفاده از ماسک در مطالعه حاضر خودکارآمدی درک‌شده بود. متغیرهای مورد بررسی ۰/۳۸ درصد از رفتار استفاده از ماسک را پیش‌بینی کردند.
نتیجه گیری نتایج مطالعه از نقش پیشگویی‌کننده نظریه انگیزش محافظت در رفتار محافظت‌کننده استفاده از ماسک حمایت می‌کند. بنابراین در مداخلات ارتقای رفتارهای پیشگیری‌کننده از کووید-۱۹، تمرکز بر افزایش و بهبود این عوامل به‌عنوان یک راهبرد اولویتی پیشنهاد می‌شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb