جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای وضعیت بهداشت

عبدالحسین مدنی، بابک گودرزی، موسی سلیمانی احمدی، کاووس دیندارلو، ولی علیپور،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: نان غذای اصلی اکثر مردم دنیا به خصوص کشورهای خاورمیانه از جمله ایران را تشکیل می دهد. این ماده غذائی به عنوان تامین کننده بخشی از کالری، پروتئین، ویتامین ها و مواد مورد نیاز بدن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لذا بررسی مشکلات بهداشتی در رابطه بانان و وضعیت نانوایی ها کاری مهم و مفیداست. هدف از این مطالعه تعیین میزان استفاده از جوش شیرین و همچنین وضعیت بهداست نانوایی های شهر بندرعباس از نظربهداشت فردی، ساختمان و لوازم کار می باشد.
روش کار: این تحقیق یک مطالعه توصیفی است که بر روی کلیه نانوایی های شهر بندر عباس به روش سرشماری انجام گرفته است. برای تعیین وضعیت بهداشت نانوایی ها از چک لیست استاندارد وزارت بهداشت استفاده گردید. جهت تعیین میزان مصرف جوش شیرین با مراجعه به نانوایی های سطح شهر تعداد سه قرص نان پخت اول خریداری و به عنوان نمونه به آزمایشگاه دانشکده بهداشت بندرعباس ارسال گردید. در آزمایشگاه بر اساس روش استاندارد شماره ۳۷ میزان جوش شیرین تعیین اندازه گردید. از نرم افزار SPSS نسخه ۱۹برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. 
نتایج: این مطالعه نشان می دهد حدود ۲/۱۴ درصد از نانوایی های شهر بندرعباس از جوش شیرین در نان تولیدی خود استفاده می نمایند و این میزان درانواع مختلف نان متفاوت است. بیشترین به ترتیب مربوط به نان لواش ۲۱ درصدو نان تافتون ۱۶ درصدو کمترین آن به ترتیب در نان روغنی صفر درصد و نانهای فانتزی ۶ درصد میباشد. همچنین این مطالعه نشان داد در مجموع ۷/۶۵ درصد نانوایی‌ها از سطح بهداشتی ضعیف، ۹/۲۷ درصد دارای سطح بهداشتی متوسط و ۴/۶ درصد نانوایی‌ها از سطح بهداشتی خوبی برخوردار بودند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق نانوایی های شهر بندرعباس در تهیه نان از جوش شیرین استفاده می نمایند و شرایط بهداشتی محل های تولید به خصوص از نظر بهداشت فردی نا مناسب بوده و نیازمند آموزش و نظارت بیشتر از طرف ادارات مسول می باشد. 

بابک گودرزی، نرگس هاشمی، ضحی حیدری نژاد،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده

هدف: کارکنان بخش‌های خدمات بهداشتی و درمانی به علت ماهیت کارشان همواره در معرض بیماری‌های واگیردار، اشعه‌های یونیزان، غیر یونیزان و مخاطرات ارگونومیک می‌باشند. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت ایمنی و بهداشتی بخش‌های رادیولوژی شهر بندرعباس در سال ۱۳۹۵ انجام شد.
روش‌ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، جامعه پژوهش، ۱۷ مرکز دولتی و خصوصی دارای بخش رادیولوژی شهر بندرعباس بود، جمع‌آوری اطلاعات با استفاده از چک‌ لیست استاندارد مصوب وزارت  بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که چهار شاخص تأسیسات و ایمنی، حفاظت در برابر اشعه، فضای فیزیکی و بهداشت و نظافت را مورد بررسی قرار می‌دهد، انجام شد. داده‌ها پس از جمع‌آوری با نرم‌افزار SPSS  و Excel  تجزیه‌وتحلیل شد.
نتایج: بیشترین امتیاز مربوط به شاخص‌های ایمنی و بهداشتی رادیولوژی جام جم بود. ازنظر شاخص فیزیکی بیشترین امتیاز به بیمارستان شهید محمدی و کمترین امتیاز به بیمارستان سیدالشهدا اختصاص داشت و از نظر ایمنی بیمارستان ایران بیشترین امتیاز را کسب کرد. در شاخص بهداشت رادیولوژی مرکز بهداشت شهرستان و رادیولوژی‌ جام جم و ایران بیشترین امتیاز و رادیولوژی بیمارستان شریعتی کمترین امتیاز را از نظر شرایط استاندارد کسب کرده‌اند.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، آموزش و برگزاری کلاس‌های آموزشی، انجام معاینات دوره‌ای کارکنان و آگاه کردن کارکنان نسبت به خطرات محیط کار، می‌تواند کمک شایانی در افزایش سطح ایمنی و بهداشت مراکز رادیولوژی در سطح شهر بندرعباس داشته باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb