جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای کودکان

دکتر کامبیز قاسمی، دکتر مریم استقامتی، دکتر غزال ذوقی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۰ )
چکیده

هدف: شب ادراری یکی از شایع­ترین اختلالات اطفال است که در مناطق مختلف و در سنین مختلف کاملا متفاوت است .هدف پژوهش حاضر تعیین شیوع شب ادراری و عوامل مرتبط با آن در کودکان سنین مدرسه است.
روش‌ها: این پژوهش توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی شامل ۱۴۶۵ نفر از کودکان سنین مدرسه‌ بندرعباس در سال ۱۳۹۴ بود که به روش سرشماری انتخاب شدند. سن و جنسیت کودکان، سطح سواد، سن، مرگ، شاغل بودن و شب ادراری والدین، تعداد نزدیکانی که در اتاق خواب کودک می‌خوابند، وضعیت تحصیلی کودک، سابقهی عفونت ادراری و عفونت دستگاه تنفسی مکرر در کودک، خُرخُر شبانه، تعداد و زمان عدم کنترل ادرار کودکان و سابقه‌ شب ادراری در خواهران یا برادران با استفاده از چک‌لیست روا و پایا جمع‌آوری گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS و از آزمون‌های کای‌اسکوئر، دقیق‌فیشر و تی‌مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: شب ادراری در ۷۹ نفر (۵/۴ درصد) از کودکان مشاهده شد. دفعات شب ادراری، نسبت پسران، خُرخُر شبانه، سابقه شب ادراری والدین و برداران یا خواهران، عدم کنترل ادرار در روز، درمان شب ادراری و تحصیلات دیپلم به بالای مادر در گروه کودکان دارای شب ادراری به طور معناداری بالاتر از کودکان فاقد شب ادراری و میانگین سن مادر و کودک و نسبت شاغل بودن پدر در گروه فاقد شب ادراری به طور معناداری بالاتر بود.
نتیجه‌گیری: برخی از متغیرها از جمله سابقه شب ادراری در والدین یا خواهران و برادران ، خروپف ، تحصیلات والدین و اشتغال پدر با شب ادراری همراه است که باید در طراحی برنامه های پیشگیری مورد توجه قرار گیرد.
 
دکتر مرجان تاری وردی، دکتر جواد اسکندری نسب، دکتر محمد باقر رحتی، دکتر مریم محمدیان، سعید حسینی تشنیزی، دکتر پژمان شاهرخی، دکتر محمد تمدن دار،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۴-۱۴۰۲ )
چکیده

هدف کووید-۱۹ ، بیماری عفونی شایع حال حاضر جهان، کمتر در گروه سنی کودکان بررسی شده است. هدف از این مطالعه بررسی یافته‌های سی‌تی‌اسکن ریه و عوامل مؤثر بر آن در کودکان مبتلا به کووید-۱۹ است. 
روش ها این پژوهش توصیفی‌تحلیلی بر روی ۷۳ کودک مبتلا به کووید-۱۹ تأیید‌شده با واکنش زنجیره ای پلیمراز رونویسی معکوس بستری در بیمارستان کودکان بندرعباس در سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ انجام شد. سن و جنس بیماران از پرونده‌ها استخراج شد و در تصاویر سی تی اسکن، کدورت‌های شیشه مات، آدنوپاتی ناف ریه، افیوژن پلورال، کلاپس، کافینگ پری برونکیال و سمت درگیری ریه مورد بررسی قرار گرفت. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های کای‌اسکوئر، دقیق فیشر و تی مستقل تجزیه‌و‌تحلیل شدند. 
یافته ها درگیری ریه در ۳۱/۵ درصد از کودکان مشاهده شد که در ۶۰/۹ درصد آن‌ها درگیری ۲ طرفه بود. شایع‌ترین یافته کدورت‌های شیشه مات (۶۰/۹ درصد) بود. درصد دختران دارای کدورت‌های شیشه مات به‌طور معنی‌داری بیش از پسران بود (۰/۰۰۳=P‌). همچنین سن کودکان دارای افیوژن پلورال به‌طور معنی‌داری بیش از کودکان فاقد افیوژن پلورال بود (۰/۰۳۴=P‌). در‌مورد سایر یافته‌های سی‌تی‌اسکن ارتباط معنی‌داری با سن، جنس و سمت درگیری مشاهده نشد.
نتیجه گیری نتایج مطالعه حاضر حاکی از وجود درگیری ریه در حدود یک‌سوم از کودکان مبتلا به کووید-۱۹ بود. توصیه می‌شود جهت پیش‌بینی شدت بیماری و پیشگیری از عوارض ریوی، کودکان مبتلا هنگام بستری تحت سی‌تی‌اسکن قرار گیرند. 
خانم مهسا تفضلی، خانم تارا برزو، خانم ساجده موسوی اصل، خانم فاطمه مقصودی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

هدف پاندمی‌کووید‌ـ‌۱۹ و محدودیت‌های اجتماعی، اثرات متفاوتی بر جنبه‌های روانی و اجتماعی افراد جامعه گذاشته است. هدف از پژوهش حاضر تعیین میزان مشکلات رفتاری کودکان پیش‌دبستانی در قرنطینه خانگی در دوران پاندمی ‌کووید‌ـ‌۱۹ است.
روش ها مطالعه از نوع توصیفی‌تحلیلی بوده که در بهار ۱۴۰۰ نمونه‌ای شامل ۲۳۴ نفر کودک ۴ تا ۶ ساله از جامعه کودکان پیش‌دبستانی آبادان، به‌صورت نمونه‌گیری در دسترس انتخاب وتوسط پرسش‌نامه الکترونیکی استاندارد رفتاری کودکان پیش‌دبستانی که توسط والدین تکمیل شد مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه‌و‌تحلیل داده‌‌ها به کمک آزمون آماری من‌وینتی و نرمال بودن آن‌ها توسط آزمون شاپیروویلک، توسط نرم‌افزار آماری SPSS نسخه ۲۵ نجام شد.
یافته ها یافته‌های مطالعه حاضر نشان می‌دهند ۶/۸ درصد کودکان پرخاشگری، ۲۵/۲ درصد اضطراب و ۱/۳ درصد گوشه‌گیری زیاد و ۹۳/۲ درصدن پرخاشگری، ۷۴/۸ درصد اضطراب و ۹۸/۳ درصد گوشه‌گیری کم و متوسط را تجربه می‌کنند. همچنین مشخص شد گوشه‌گیری و اضطراب در کودکان با مادران شاغل نسبت به کودکان با مادر خانه‌دار بیشتر است. میزان اضطراب کودکان با درآمد خانواده‌‌ها، دارای رابطه عکس و معنی‌داری است (P=۰/۲۳ سطح معنی‌داری بیان شد).
نتیجه گیری با‌توجه‌به نتایج پژوهش، نیاز به طراحی و اجرای برنامه‌های ویژه جهت حمایت از خانواده‌های با درآمد پایین و خانواده‌های با مادران شاغل دیده می‌شود. همچنین لازم است برنامه‌ریزی در جهت برگزاری دوره‌های آموزشی برای خانواده‌‌ها و مربیان کودک توسط روان‌پزشکان‌، روان‌شناسان و پزشکان اطفال در جهت آشنایی با مشکلات رفتاری کودکان و نحوه مناسب برطرف کردن آن‌ها صورت پذیرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb