دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1395 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 13-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdollahzadeh R, Mehranpour R. Studying the level of Addiction to Internet among Internet Centers’ users of Birjand County in 2016. J Prevent Med 2016; 3 (3) :8-13
URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-181-fa.html
عبداله زاده رضا، مهران پور رقیه. بررسی میزان اعتیاد به اینترنت در استفاده کنندگان ازکافی نت های شهرستان بیرجند در سال1395. طب پیشگیری. 1395; 3 (3) :8-13

URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-181-fa.html


چکیده:   (5551 مشاهده)

مقدمه: با رشد و اهمیت کامپیوتر و اینترنت در زندگی روزمره ، مردم هر روز بیشتر و بیشتر به اینترنت دسترسی پیدا می کنند. این شبکه جهانی آگاهی بخش، مهیج، سرگرم کننده و بسیار جذاب است، اینترنت در کنار فواید بسیار فراوانی که دارد، مضراتی هم می تواند داشته باشد،که یکی از این مضرات اعتیاد به اینترنت می باشد. لذا هدف مطالعه حاضر بررسی میزان اعتیاد به اینترنت در استفاده کنندگان ازکافی نت های شهرستان بیرجند می باشد.

روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه تحلیلی-مقطعی می باشد، جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه کاربران اینترنت کافینت های سطح شهر ستان بیرجند بود که در نیمه اول سال 1395 در کافینت حضور داشتند. از جامعه آماری پژوهش، 250 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزارگردآوری د اده ها پرسشنامه بود که در دو بخش تنظیم شد، بخش اول اطلاعات دموگرافیک شامل سن، جنس،  شغل،  سطح تحصیلات و نیز سئوالاتی در مورد ساعات استفاده از اینترنت در طول هفته، زمان استفاده و دلیل استفاده از اینترنت و بخش دوم ، پرسشنامه استاندارد تشخیص اعتیاد اینترنتی، کیمبرلی یانگ بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های  آماری توصیفی و استنباطی  استفاده گردید.

نتایج: در این مطالعه250 نفر از کاربران اینترنت شرکت کردند، با توجه به توزیع افراد مورد بررسی، 2/51 درصد شرکت کنندگان مرد و 8/ 48 درصد زن بودند. نمونه های مورد مطالعه بر اساس نمره آنان در آزمون اعتیاد به اینترنت یانگ به چهار گروه تقسیم شدند. از مجموع250نفر، نتایج پژوهش حاضر گویای آن است که از نظر شیوع اعتیاد به اینترنت 62 درصد در حد خفیف ،8/6درصد در حد معمول ،26درصد در حدمتوسط و 2/5درصد در حد شدید قرار داشتند. میانگین و انحراف معیار امتیاز وابستگی به اینترنت در این مطالعه 1/15± 12/42بود که بیان کننده وابستگی نمونه های مورد بررسی به اینترنت در حد خفیف بود.

نتیجه‌گیری:  با توجه به شیوع اعتیاد اینترنتی و اهمیت آن بایستی  به این مقوله توجه جدی شود و مسئولین امر که متولی امر سلامت می باشند در زمینه فرهنگ سازی مناسب و آموزش صحیح استفاده از اینترنت  برنامه ریزی نمایند.

متن کامل [PDF 176 kb]   (1980 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/3/10 | پذیرش: 1395/6/14 | انتشار: 1395/6/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
Journal of Preventive Medicine by http://jpm.hums.ac.ir/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.