دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1395 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 38-31 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alipour V. Bacteriological quality of ready to use salads at restaurants in Bandar Abbas Abstract . 3. 2016; 3 (3) :38-31
URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-184-fa.html
گودرزی بابک، علی پور ولی، رضائی لیلا، دیندارلو کاووس، حیدری محسن، رحمانیان امید. کیفیت باکتریولوژیک سالادهای آماده مصرف در رستورانهای شهر بندرعباس. مجله طب پیشگیری. 1395; 3 (3) :38-31

URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-184-fa.html


استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط
چکیده:   (259 مشاهده)

مقدمه: میوه ها و سبزیجات خام دارای پتانسیل بیماریزایی برای سیستم گوارش هستند و لذا در خصوص استفاده از این نوع غذاها وجود دارد. همه گیری های گسترده بیماریهای مرتبط با مصرف سبزیجات و میوه جات تازه که در نقاط مختلف دنیا هزاران نفر را درگیر کرده است، پتانسیل خطرزایی این مواد غذایی را پر رنگ تر کرده است. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت میکروبی سالادهای سبزیجات آماده مصرف در رستورانهای شهر بندرعباس اجرا شد.

روش‌کار: تعداد 90 واحد رستوران فعال در شهر بندرعباس وجود دارد. در این مطالعه 30 درصد این اماکن به صورت خوشه ای تصادفی نمونه برداری شدند. نمونه های سالاد مورد برداشت شده برای سنجش کلی باکتریها، استا فیلوکوکوس اورئوس، کل کلیفرم و اشریشیا کلی  آزمایش شدند. تحلیل آماری با نرم افزار SPSS نسخه 16 و تستهای ANOVA  ،Fisher's exact و Paired T-test انجام شد و (p-value<0.05) به عنوان حد اختلاف معنی دار در نظر گرفته شد.

نتایج: 60 درصدکل نمونه ها  به اشریشیاکلای آلودگی داشتند. بیشترین آلودگی به اشریشیاکلای در سالاد فصل 3/83 درصد بود و در سالاد خیار و هویج آلودگی مشاهده نشد. 10 درصد کل نمونه ها  آلودگی مربوط به شمارش کلی میکروبها مشاهده شد و از این میان سالاد فصل آلوده ترین بود. بیشترین میزان آلودگی به استافیلوکوکوس در سالاد ماکارونی 40 درصد و بیشترین میزان آلودگی به آنتروکوکوس در سالادهای کاهو 8/43 درصد و سالاد فصل 9/38 وجود داشت.

نتیجه‌گیری: رعایت نکات بهداشتی در مراحل مختلف آماده سازسی، تهیه و نگهداری این مواد غذایی و همچنین رعایت اصول بهداشت محیطی (بهداشت فردی، ساختمان و ابزار کار) کاملاً ضروری می باشد.

کلیدواژه‌ها: سالاد، آلودگی میکروبی، رستوران

واژه‌های کلیدی: سالاد، آلودگی میکروبی، رستوران
متن کامل [PDF 267 kb]   (138 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۶/۲/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۲/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۲/۱۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb
Creative Commons License