دوره 1، شماره 1 - ( پاییز 1393 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 10-15 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Madani A, Goodarzi B, Soleimani-Ahmadi M, Dindarlo K, Alipoor V. Hygiene status in urban bakeries of Bandar Abbas in 2012. 3. 2014; 1 (1) :10-15
URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-36-fa.html
مدنی عبدالحسین، گودرزی بابک، سلیمانی احمدی موسی، دیندارلو کاووس، علیپور ولی. بررسی وضعیت بهداشت نانوایی‌ها و میزان مصرف جوش شیرین در نان‌های مصرفی شهر بندرعباس. مجله طب پیشگیری. 1393; 1 (1) :10-15

URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-36-fa.html


چکیده:   (1602 مشاهده)
مقدمه: نان غذای اصلی اکثر مردم دنیا به خصوص کشورهای خاورمیانه از جمله ایران را تشکیل می دهد. این ماده غذائی به عنوان تامین کننده بخشی از کالری، پروتئین، ویتامین ها و مواد مورد نیاز بدن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لذا بررسی مشکلات بهداشتی در رابطه بانان و وضعیت نانوایی ها کاری مهم و مفیداست. هدف از این مطالعه تعیین میزان استفاده از جوش شیرین و همچنین وضعیت بهداست نانوایی های شهر بندرعباس از نظربهداشت فردی، ساختمان و لوازم کار می باشد.
روش کار: این تحقیق یک مطالعه توصیفی است که بر روی کلیه نانوایی های شهر بندر عباس به روش سرشماری انجام گرفته است. برای تعیین وضعیت بهداشت نانوایی ها از چک لیست استاندارد وزارت بهداشت استفاده گردید. جهت تعیین میزان مصرف جوش شیرین با مراجعه به نانوایی های سطح شهر تعداد سه قرص نان پخت اول خریداری و به عنوان نمونه به آزمایشگاه دانشکده بهداشت بندرعباس ارسال گردید. در آزمایشگاه بر اساس روش استاندارد شماره 37 میزان جوش شیرین تعیین اندازه گردید. از نرم افزار SPSS نسخه 19برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. 
نتایج: این مطالعه نشان می دهد حدود 2/14 درصد از نانوایی های شهر بندرعباس از جوش شیرین در نان تولیدی خود استفاده می نمایند و این میزان درانواع مختلف نان متفاوت است. بیشترین به ترتیب مربوط به نان لواش 21 درصدو نان تافتون 16 درصدو کمترین آن به ترتیب در نان روغنی صفر درصد و نانهای فانتزی 6 درصد میباشد. همچنین این مطالعه نشان داد در مجموع 7/65 درصد نانوایی‌ها از سطح بهداشتی ضعیف، 9/27 درصد دارای سطح بهداشتی متوسط و 4/6 درصد نانوایی‌ها از سطح بهداشتی خوبی برخوردار بودند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق نانوایی های شهر بندرعباس در تهیه نان از جوش شیرین استفاده می نمایند و شرایط بهداشتی محل های تولید به خصوص از نظر بهداشت فردی نا مناسب بوده و نیازمند آموزش و نظارت بیشتر از طرف ادارات مسول می باشد. 
متن کامل [PDF 134 kb]   (1034 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۳/۳/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۱/۲۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb
Creative Commons License