دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1399 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 75-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kalantari Meybodi M S. Investigating the nutritional and medicinal properties of Cydonia oblonga Mill in the diet of patients with non-communicable diseases: A review study. jpm. 2020; 7 (1) :75-66
URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-401-fa.html
کلانتری میبدی محمد سعید. بررسی خواص میوه به در رژیم تغذیه‌ای و درمانی بیماران مبتلا به بیماری‌های غیرواگیر: مطالعه مروری. مجله طب پیشگیری. 1399; 7 (1) :75-66

URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-401-fa.html


چکیده:   (120 مشاهده)
هدف:  میوه به، یکی از گیاهان بومی آسیای غربی است و دارای خواص متعدد درمانی و تغذیه‌ای می‌باشد و باتوجه به شیوع بالای بیماری‌های غیرواگیر، استفاده از فراورده‌های طبیعی مناسب یکی از مهمترین اهداف رژیم‌های درمانی و تغذیه‌ای است. هدف از این مطالعه، مرور یافته‌های تغذیه‌ای و درمانی میوه به در درمان انواع بیماری‌ها بخصوص بیماری‌های غیرواگیر از دیدگاه طب ایرانی و طب نوین بوده است.
منابع داده‌ها: در این مطالعه مروری برای گرداوری داده ها  از کتب مرجع طب سنتی ایرانی و مقالات  پایگاه  PubMed،  SID،  Magiran، Scopus و  Google Scholar مورد بررسی استفاده شد. نتایج حاصل از این مطالعات با دقت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
روش‌های انتخابی برای مطالعه: پس از جستجوی الکترونیک تعداد 112 مقاله بازیابی شد و با توجه به معیارهای ورود، تعداد 40 منبع وارد مطالعه شد. ﺟﺴﺘﺠﻮﻫﺎی اﻟﻜﺘﺮوﻧﻴﻜﻲ ﺑــﺎ استفاده از واژﮔﺎن ﻛﻠیدی "به" ، "خواص تغذیه‌ای" و "خواص درمانی" در ﻋﻨﺎوﻳﻦ و ﺧﻼﺻﻪ ﻣﻘﺎﻻت در Mesh ﺻﻮرت ﭘﺬیرفتند و متون آن‌ها به ‌طور کامل، مورد بررسی قرار گرفت.
ترکیب مطالب و نتایج: در طب ایرانی و طب مدرن خواص تغذیه‌ای و درمانی فراوانی برای میوه به، ذکر شده است که شامل اثرات آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی، محافظ کبدی، محافظ سیستم قلبی و عروقی، تقویت‌کننده معده و گوارش، ادرارآور، کاهنده قند خون، ضدباکتری، ضدقارچ، ضدافسردگی، ضداسهال و کاهنده چربی است.
نتیجه‌گیری: میوه به، می‌تواند به‌ عنوان یک جزء اصلی در رژیم غذایی و درمانی افرادی که به بیماری‌های التهابی، دیابت، سرطان، ضعف هضم، پرفشاری خون و چربی خون، مبتلا هستند بکار رود. تحقیقات بیشتری بر روی انسان جهت تائید این نتایج پیشنهاد می‌گردد.
متن کامل [PDF 890 kb]   (31 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/5/25 | پذیرش: 1399/3/10 | انتشار: 1399/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
Journal of Preventive Medicine by http://jpm.hums.ac.ir/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.