دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 37-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nabilpour M, Pourrahim A, Aghababa A, soltanian L. Maintaining the mental well-being of bodybuilders through physical activity within the restrictions of quarantine. J Prevent Med 2021; 8 (2) :47-37
نبیل پور مقصود، پوررحیم آمنه، آقابابا علیرضا، سلطانیان لیلا. حفظ بهزیستی روانی ورزشکاران بدن‌سازی با فعالیت بدنی در محدویت‌های دوران قرنطینه. طب پیشگیری. 1400; 8 (2) :47-37

1- گروه فیزیولوژی ورزشی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی ، اردبیل، ایران.
2- گروه روانشناسی ورزشی، پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، تهران، ایران.
3- گروه مدیریت ورزش ، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی ، دانشگاه رازی ، کرمانشاه ، ایران
هدف: بیماری همه‌گیر ویروس کووید-19 و توصیه‌ها و محدودیت‌های دولتی مرتبط با آن، بسیاری از جنبه‌های زندگی انسان از جمله ورزش و بهزیستی روانی را تحت تأثیر قرار داده است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی فعالیت بدنی و خلق‌وخوی ورزشکاران بدن‌ساز ایران بود.
روش‌ها: در این پژوهش کاربردی، تعداد 875 نفر از شهرهای مختلف ایران به صورت تصادفی در محدوده زمانی اسفند تا اردیبهشت 99 به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. تجزیه‌و‌تحلیل آماری داده‌های افراد پاسخ‌دهنده در کشور با استفاده از یک تحقیق آنلاین انجام شد. از پرسشنامه استاندارد جـــامع فعالیـــت جســـمانی برای بررسی سطح فعالیت بدنی و همچنین از پرسشنامه کوتاه ارزیابی خلق، برای ارزیابی خلق شرکت‌کنندگان استفاده شد. برای ارزیابی تغییرات فعالیت بدنی و تأثیر جنسیت بر آن از آزمون‌ ویلکاکسون در سطح معناداری 95/0 و از آزمون پیرسون برای بررسی رابطه بین متغییرهای خلق‌وخو با ورزش استفاده شد. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS تحلیل شدند.
نتایج: نتایج نشان داد که کاهش معنا‌داری در شدت و مدت جلسات هفتگی فعالیت بدنی در شرایط کرونا نسبت به دوران قبل از آن وجود دارد (001/0=P-Value). همچنین وضعیت خلق‌وخو با مدت زمان تمرین (تا 10 دقیقه و بیشتر از 10 دقیقه) و همچنین تعداد جلسات تمرین (005/0<P-Value) ارتباط معنا‌داری دارد.
نتیجه‌گیری: کاهش فعالیت‌های ورزشی در دوران اپیدمی کووید 19 می تواند تاثیرات منفی بر خلق و خوی ورزشکاران داشته باشد. بر این اساس باید برنامه ریزی لازم به منظور انجام فعالیت فیزیکی و ورزش بصورت ایمن صورت پذیرد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1400/1/29 | پذیرش: 1400/4/9 | انتشار: 1400/6/10