دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1400 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 47-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 990578
Ethics code: IR.HUMS.REC.1399.515

Seddighi N, Kamyab Z, Alirezaei F, Ghavami Z, Mahmoodi M, Davari Dolatabadi N. The effect of internet addiction on sleep quality among students of Hormozgan University of Medical Sciences in 2021. J Prevent Med 2021; 8 (3) :39-47
صدیقی نرجس، کامیاب زهرا، علیرضایی فرشته، قوامی زهرا، محمودی معصومه، داوری دولت آبادی نسرین. تأثیر اعتیاد به اینترنت بر کیفیت خواب دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در سال 1399. طب پیشگیری. 1400; 8 (3) :39-47

1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
2- مرکز توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان شهید محمدی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
3- دکترای تخصصی، مدیریت اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
چکیده:   (2023 مشاهده)
هدف: اعتیاد به اینترنت یک نوع اختلال رفتاری است. از رایجترین عوارض این اختلال، کیفیت پایین خواب می‌باشد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیرات اعتیاد به اینترنت بر کیفیت خواب دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در سال 1399 انجام شده است.
روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، تعداد 389 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در سال 1399، به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای متناسب انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه‌های اطلاعات دموگرافیک، اعتیاد به اینترنت یانگ و کیفیت خواب پیتزبورگ گرد آوری  شد.  به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها، از نرم‌افزار SPSS و آماره های  توصیفی مثل میانگین، انحراف‌معیار، درصد و فراوانی و آماره تحلیلی آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد.
نتایج: حدود یک درصد (4 نفر) از افراد شرکت‌کننده، اعتیاد شدید به اینترنت و 24 درصد (94 نفر)، اعتیاد متوسط به اینترنت داشتند. افراد دارای اعتیاد شدید به اینترنت ) 88/2 ± 5/11) کیفیت خواب نامطلوب‌تری نسبت به بقیه گروه‌ها داشتند. اما، میانگین نمرات پرسشنامه کیفیت خواب در افراد فاقد اعتیاد 02/3± 28/6  بود که این مقدار نیز از حد نرمال بالاتر بود. نمرات تمام بخش‌های کیفیت خواب به‌جز کارایی خواب در دانشجویان دارای اعتیاد به اینترنت بالاتر بود.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر شیوع بالای استفاده از اینترنت را در بین دانشجویان نشان می‌دهد. همچنین ارتباط منفی معنی‌داری بین میزان اعتیاد به اینترنت و کیفیت خواب وجود داشت. با توجه به این که اعتیاد به اینترنت می‌تواند بر ابعاد مختلف سلامتی تأثیر جبران‌ناپذیری بگذارد؛ باید به ‌منظور کنترل فعالیت‌های اینترنتی دانشجویان برنامه‌ریزی‌های صحیح صورت پذیرد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1400/6/12 | پذیرش: 1400/7/10 | انتشار: 1400/7/10