دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1402 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 71-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 990244
Ethics code: IR.HUMS.REC.1399.231

Fallahi S, Ezati Rad R, Rafati S, Shahabi N, Kamalzadeh H, Mousavi S M, et al . Body Mass Index of People in Quarantine During the COVID-19 Pandemic in Hormozgan, Iran and its Related Factors. J Prevent Med 2023; 10 (1) :60-71
فلاحی صغری، عزتی راد رقیه، رفعتی شیده، شهابی ناهید، کمال زاده حسام الدین، موسوی سید معصومه، و همکاران.. شاخص توده بدن افراد در قرنطینه در طول همه‌گیری کووید-19 در هرمزگان، ایران و عوامل مرتبط با آن. طب پیشگیری. 1402; 10 (1) :60-71

1- مرکز تحقیقات قلب و عروق، دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
3- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی در ارتقای سلامت، موسسه بهداشت هرمزگان، دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
4- گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
5- مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
6- معاونت تحقیقات و فناوری، دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
هدف با اعلام اپیدمی کووید-19 توسط سازمان بهداشت جهانی، قوانین قرنطینه تقریباً در همه کشورها برای جلوگیری از شیوع این بیماری و کاهش انتقال آن به مردم وضع شد. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت زندگی افراد در دوران قرنطینه بود.
روش ها این مطالعه مقطعی در یک دوره 3 ماهه در استان هرمزگان انجام شد. افراد بالای 15 سال در یک نظرسنجی آنلاین شرکت کردند. نرمال بودن متغیر وابسته (شاخص توده بدنی) با آزمون کولموگروف‌اسمیرنوف تأیید شد (P>0/05)‌.
یافته ها 352 نفر با میانگین سنی 34/74‌±‌8-99 سال در نظرسنجی شرکت کردند که 72/7 درصد آن‌ها زن بودند. افزایش میانگین شاخص توده بدنی از نقطه زمانی 1 تا نقطه زمانی 2 برای افراد 30 سال و بالاتر در مقایسه با افراد جوان از‌نظر آماری معنی‌دار بود (0/001=P). افزایش قابل‌توجهی در حدود 0/45 در شاخص توده بدنی برای افرادی که فعالیت بدنی آن‌ها از زمان همه‌گیری کووید-19 تغییر کرده بود نیز گزارش شد (0/005‌=‌P).
نتیجه گیری کاهش فعالیت بدنی در طول اپیدمی کووید-19 مرتبط با پرخوری و افزایش متعاقب آن در شاخص توده بدنی احتمالاً به‌عنوان علائم هشدار‌دهنده افزایش شیوع چاقی در آینده در نظر گرفته می‌شود.
متن کامل [PDF 1720 kb]   (402 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (320 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1400/11/23 | پذیرش: 1402/4/10 | انتشار: 1402/4/10