دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1401 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 229-218 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Momayyezi M, Dehghani Tafti A, Keyghobadi N, Fallahzadeh H, Mirzaei M. Prevalence of Prostate Cancer and its Risk Factors: Results of the First Phase of Shahedieh Cohort Study in Yazd Province, Iran. J Prevent Med 2022; 9 (3) :218-229
URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-616-fa.html
ممیزی مهدیه، دهقانی عارفه، کیقبادی نعیمه، فلاح زاده حسین، عباسی مسعود. بررسی شیوع سرطان پروستات و عوامل خطر آن: نتایج فاز اول مطالعه کوهورت شاهدیه در استان یزد. طب پیشگیری. 1401; 9 (3) :218-229

URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-616-fa.html


1- مرکز تحقیقات مدل‌سازی داده‌های سلامت، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران.
2- گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی کرمان، کرمان، ایران
3- گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران.
4- گروه آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران.
چکیده:   (1266 مشاهده)
هدف سرطان پروستات شایع‌ترین و دومین علت اصلی مرگ‌ومیر ناشی از سرطان، در بین مردان جهان به ‌شمار می‌رود. با توجه به اهمیت سرطان پروستات، مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع سرطان پروستات و عوامل خطر آن در مردان شرکت‌کننده در مطالعه کوهورت شاهدیه یزد انجام شد.
روش ها در این مطالعه توصیفی‌مقطعی از داده‌های فاز اول مطالعه کوهورت شاهدیه در استان یزد استفاده شد. جامعه آماری شامل مردان 35 تا 70 سال شهرهای شاهدیه، اشکذر و زارچ بودند که به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. داده‌ها در این مطالعه شامل اطلاعات جمعیت‌شناختی (سن، وضعیت تأهل، وضعیت اشتغال)، متغیرهای مربوط به سبک زندگی (شاخص توده بدنی، فعالیت فیزیکی، تغذیه، مصرف دخانیات، مصرف آب و روغن‌های خوراکی) و سابقه ابتلا به سرطان پروستات بود. داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون‌های آماری توصیفی (توزیع فراوانی، میانگین و انحراف‌معیار) تجزیه‌و‌تحلیل شد. 
یافته ها در مطالعه حاضر از 4729 مرد 35 تا 70 ساله مورد‌بررسی، 3 نفر سابقه ابتلا به سرطان پروستات را داشتند. بررسی عوامل خطر سرطان پروستات در جمعیت مورد‌مطالعه نشان داد مصرف سیگار و دخانیات بالاترین فراوانی را داشت. همچنین درصد بالایی از جمعیت دارای اضافه‌وزن و چاقی بودند (69/8 درصد). نتایج نشان‌دهنده اصلاح سبک غذایی مرتبط با سرطان پروستات در افراد مبتلا بود، به‌طوری‌که میانگین مصرف گوشت قرمز و تخم مرغ در افراد مبتلا کمتر از افراد سالم و میانگین مصرف گوشت سفید (مرغ و ماهی) و میوه در افراد مبتلا بیشتر از افراد سالم بود. 
نتیجه گیری نتایج نشان‌دهنده بالابودن فراوانی مصرف دخانیات و شیوع بالای اضافه‌وزن و چاقی در مردان35 تا 70 ساله بود. با‌توجه‌به قابل‌اصلاح بودن این عوامل خطر توصیه می‌شودجهت پیشگیری از سرطان پروستات برنامه‌های آموزشی برای جامعه هدف تدوین شود.
واژه‌های کلیدی: شیوع، سرطان پروستات، عوامل خطر
متن کامل [PDF 4600 kb]   (1010 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1766 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1401/1/16 | پذیرش: 1401/8/7 | انتشار: 1401/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb