دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1401 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 279-268 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zare M, Eshaghi Sani Kakhaki H, Kazempour M, Behjati Ardakan M. Prevalence of Musculoskeletal Disorders in Primary School Students in Abu Musa Island. J Prevent Med 2022; 9 (3) :268-279
URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-638-fa.html
زارع مهدی، اسحاقی ثانی کاخکی هادی، کاظم پور مرضیه، بهجتی اردکانی مهدی. شیوع علائم اختلالات اسکلتی‌عضلانی در دانش‌آموزان دبستانی در جزیره ابوموسی. طب پیشگیری. 1401; 9 (3) :268-279

URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-638-fa.html


1- گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
2- گروه طب کار، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
چکیده:   (1439 مشاهده)
هدف شواهد اخیر نشان می‌دهد اختلالات اسکلتی‌عضلانی در کودکان مدرسه‌ای و نوجوانان بسیار شایع است و تبدیل به یک مشکل عمده بهداشتی شده است. هدف این مطالعه بررسی شیوع علائم اختلال اسکلتی‌عضلانی در دانش‌آموزان دبستانی در جزیره ابوموسی است.
روش ها این مطالعه مقطعی بر روی 269 دانش‌آموز دختر و پسر در مقطع دبستان دختر و پسر انجام شد. با استفاده از پرسش‌نامه جمعیت‌شناختی، ویژگی‌های فردی شرکت‌کنندگان و به کمک بخش اول یک پرسش‌نامه ساختارمند محقق‌ساخته، اطلاعات مربوط به عوامل مرتبط با اختلالات اسکتی‌عضلانی جمع‌آوری شد. در قسمت دوم پرسش‌نامه، شیوع اختلالات اسکلتی‌عضلانی با استفاده از پرسش‌نامه نقشه بدن مشخص شد. یافته‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 22 تحلیل شد. 
یافته ها طبق نتایج این مطالعه 74/3 درصد از دانش‌آموزان در ماه گذشته حداقل یکی از علائم اختلالات اسکلتی‌عضلانی را تجربه کرده‌اند. نرخ شیوع دانش‌آموزان دختر و پسر تقریباً یکسان بود و 2 ناحیه‌ای که اغلب دانش‌آموزان در ارتباط با اختلالات عضلانی‌اسکلتی شکایت داشتند نواحی «پا» با 28/6 درصد و «گردن» با 20/8 درصد بود. جنسیت نیز یک فاکتور مرتبط با دردهای گردن، شانه و زانو بود (P<0/05). همچنین دختران بیشتر از گردن و شانه و پسران از درد پا شکایت داشتند. همچنین شیوع کمردرد و درد در انگشتان دست در دانش‌آموزان با قد بالاتر از 135سانتی‌متر بیشتر بود.
نتیجه گیری باتوجه‌به شیوع بالای دردهای اسکلتی‌عضلانی در جمعیت مورد مطالعه، پیشنهاد می‌شود آموزش‌های اصلاحی و پیشگیرانه به دانش‌آموزان ، والدین و مربیان داده شود. برنامه‌های غربالگری همچنین می‌تواند برای تشخیص به موقع و درمان مناسب توصیه شود. 
متن کامل [PDF 3607 kb]   (659 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ای
دریافت: 1401/3/18 | پذیرش: 1401/6/5 | انتشار: 1401/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb