هدف کاهش تمایل به فرزندآوری، یکی از چالشهایی است که سراسر جهان با آن مواجه شده است. هدف از این مطالعه تعیین نگرش افراد متأهل ساکن شهر بندرعباس دررابطهبا فرزندآوری و بررسی برخی از عوامل مؤثر بر نگرش آنان بود.
روش ها این مطالعه مقطعی بر روی 348 نفر از متأهلین دارای 1 فرزند حداقل 24 ماهه مراجعهکننده به مراکز جامع سلامت شهر بندرعباس انجام شد. انتخاب مراکز با روش نمونهگیری خوشهای یک مرحلهای انجام شد. 10 مرکز بهعنوان خوشه با حداکثر تنوع ازنظر وضعیت اقتصادی و اجتماعی با روش نمونهگیری دردسترس بهصورت تصادفی انتخاب شد. دررابطهبا انتخاب مردان، از همسران زنان حاضر در پژوهش و کارکنان برخی از مؤسسات و ادارات علاقهمند به شرکت در مطالعه استفاده شد. برای گردآوری دادهها از پرسشنامه محققساخته استفاده شد. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 26 و آزمونهای آماری توصیفی و آزمونهای کای دو و تی مستقل مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها میانگین سن زنان 6±29 سال و مردان 5±32 سال بود. نتایج مطالعه نشان داد نگرش به فرزندآوری در 63 درصد زنان و 76 درصد مردان منفی بود. همچنین در این مطالعه بین نگرش افراد با سطح تحصیلات، شغل، مذهب و وضعیت اقتصادی ارتباط معنیدار وجود نداشت (0/05
نتیجه گیری از یافتههای این پژوهش میتوان چنین نتیجهگیری کرد که علیرغم علاقهمندی به والد شدن در نمونههای پژوهش، مهمترین عاملی که باعث نگرش منفی و بهعنوان یک مانع بر سر راه فرزندآوری آنها وجود دارد، نگرانی از مشکلات اقتصادی در آینده به دنبال تولد فرزند دوم است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مامایی دریافت: 1403/4/11 | پذیرش: 1403/6/24 | انتشار: 1403/4/11