Sarvi F, Zare F, Zare M R, Yosaee S. Relationship Between Body Mass Index and Depression Score in Obese Patients Referred to Nutrition Clinics in Qirokarzin City. J Prevent Med 2024; 11 (2) :122-131
URL:
http://jpm.hums.ac.ir/article-1-780-fa.html
سروی فاطمه، زارع فاطمه، زارع محمدرضا، یوسایی سمیه. ارتباط نمایه توده بدنی با نمره افسردگی در بیماران چاق مراجعهکننده به کلینیکهای تغذیه شهرستان قیروکارزین. طب پیشگیری. 1403; 11 (2) :122-131
URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-780-fa.html
1- گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشکده علوم پزشکی لارستان، لارستان، ایران.
2- گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشکده علوم پزشکی لارستان، لارستان، ایران.
3- گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت اوز، دانشکده علوم پزشکی لارستان، لارستان، ایران.
چکیده: (369 مشاهده)
هدف چاقی بهعنوان یک معظل عمده بهداشت عمومی، بهطور فزایندهای در حال افزایش است. اختلالات خلق، بهخصوص افسردگی از رایجترین مشکلات مبتلایان به اضافهوزن و چاقی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط وزن و نمایه توده بدنی با امتیاز پرسشنامه افسردگی بک انجام شد.
روش ها مطالعه مقطعی حاضر با هدف تعیین ارتباط وزن با امتیاز پرسشنامه افسردگی بک در 414 بیمار چاق مراجعهکننده به کلینیکهای تغذیه شهرستان قیروکارزین در سال 1402 که واجد معیارهای ورود به مطالعه بودند انجام شد. جهت تعیین نمره افسردگی شرکتکنندگان از پرسشنامه افسردگی بک استفاده شد. تجزیهوتحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 24 در 2 بخش آمار توصیفی و آمار استنباطی انجام شد.
یافته ها براساس نتایج حاصل از گرسیون لجستیک با در نظر گرفتن متغیرهای سن، جنسیت و شاخص توده بدنی شانس ابتلا به افسردگی در زنان به اندازه 0/7 نمره بیشتر از مردان است (0/16=p)، بهطوریکه میانگین افسردگی در زنان به اندازه 2/64 نمره بیشتر از مردان است. براساس یافتههای مطالعه حاضر 53/6 درصد افراد شرکتکننده در مطالعه فاقد افسردگی و یا دارای علائم خفیف افسردگی بودند و 46/4 درصد شرکتکنندگان در طبقه افراد مبتلا به افسردگی قرار داشتند.
نتیجه گیری براساس نتایج مطالعه حاضر شیوع افسردگی بهطور معناداری در زنان چاق / دارای اضافهوزن بالاتر از مردان دارای چاقی و اضافهوزن است. بنابراین به نظر میرسد ارتباط یافتشده بین چاقی و افسردگی تحت تأثیر جنسیت قرار دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذیه دریافت: 1403/5/14 | پذیرش: 1403/6/10 | انتشار: 1403/4/11