Farshidi H, Madani A, Ezati Rad R, Montaseri M, Rostami Qeshmi I, Iqbal Eftekhari T. Pattern of fish consumption in the food table of households in Hormozgan province. J Prevent Med 2020; 7 (1) :31-24
URL:
http://jpm.hums.ac.ir/article-1-398-fa.html
فرشیدی حسین، مدنی عبدالحسین، عزتی راد رقیه، منتصری مریم، رستمی قشمی ایران، اقبال افتخاری تسنیم. الگوی مصرف ماهی در سفره غذایی خانوارهای استان هرمزگان. طب پیشگیری. 1399; 7 (1) :31-24
URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-398-fa.html
چکیده: (3652 مشاهده)
هدف: مصرف ماهی معمولی به عنوان یک الگوی تغذیه سالم میتواند خطر بیماریهای قلبی عروقی، دیابت نوع، فشارخون بالا، مرگومیر و خطر سکته مغزی را کاهش دهد. با توجه به ساحلی بودن استان هرمزگان بر آن شدیم میزان مصرف این ماده غنی از امگا3 را در شهرها و روستاهای مختلف این استان شناسایی کنیم.
روشها: در این مطالعه مقطعی تحلیلی نمونهها به روش خوشهای چندمرحلهای انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محققساخته بود. پرسشنامه مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک و متغیرهای مصرف ماهی بود. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: پژوهش حاضر بر روی 5074 نفر با سن 18 سال به بالای استان هرمزگان انجام گرفت که 41 درصد از افراد شرکتکننده مرد و 59 درصد زن بودند. جاسک و بندرلنگه بیشترین آمار مصرف ماهی و حاجیآباد کمترین میزان مصرف را دارد. همچنین 9/64 درصد از جمعیت شهری و 8/76 درصد از جمعیت روستایی استان هرمزگان بیش از دو بار در هفته ماهی مصرف میکنند. در این مطالعه رابطه معناداری بین مصرف ماهی و منطقه محل سکونت، تحصیلات، درآمد ماهیانه، وضعیت تأهل، شغل، سن وجود داشت.
نتیجهگیری: با توجه به اهمیت مصرف ماهی در سلامتی و مصرف پایین ماهی در افراد تحصیلکرده و مشاغل تخصصی و افراد جوان در این استان، انجام پژوهشهای کاربردی جهت شناخت عوامل و موانع مؤثر در افزایش مصرف ماهی و طراحی مداخلات مؤثر جهت افزایش پایدار مصرف ماهی ضروری است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1398/9/26 | پذیرش: 1398/10/29 | انتشار: 1398/11/25