دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Agah B, Aghamolaei T, Alizadeh A, Rafati S, Hossaini F A. Consumption of Fruits and Vegetables based on Constructs of Transtheoretical Model in Women Referred to Health Centers of Bandar Abbas. J Prevent Med 2015; 2 (4) :1-13
URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-117-fa.html
آگاه بنفشه، آقاملایی تیمور، علیزاده علی، رفعتی شیده، حسینی فاطمه السادات. وضعیت مصرف میوه‌جات و سبزیجات بر اساس سازه‌های الگوی فرانظریه‌ای در زنان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی درمانی بندرعباس. طب پیشگیری. 1394; 2 (4) :1-13

URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-117-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران
چکیده:   (6093 مشاهده)

مقدمه: مصرف میوه‌جات و سبزیجات نقش مهمی در سلامتی انسان و پیشگیری از بیماری‌ها دارد. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت مصرف میوه‌جات و سبزیجات براساس سازه‌های الگوی فرانظریه‌ای در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی بندرعباس انجام گرفت.

روش‌کار: در این پژوهش توصیفی تحلیلی تعداد 383 نفر از زنان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی درمانی بندرعباس به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای وارد مطالعه شدند. جهت جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه‌ای که شامل مشخصات دموگرافیک و سازه‌های الگوی فرانظریه‌ای بود، استفاده شد. داده‌ها به کمک نرم‌افزار آماری  SPSS 19و آزمون‌های آنالیز واریانس یکطرفه و روند خطی تجزیه و تحلیل شد.

نتایج: اکثریت افراد مورد بررسی در مرحله حفظ و نگهداری و کمترین درصد آنها در مرحله قصد مصرف میوه و سبزیجات بودند. بین مراحل تغییر رفتار مصرف سبزیجات با سازه‌های موازنه تصمیم‌گیری، خودکارآمدی و فرآیندهای شناختی و رفتاری ارتباط معنی‌داری وجود داشت (05/0Pvalue<). در مورد مصرف میوه نیز به استثنای فرآیندهای رفتاری چنین نتایجی مشاهده شد (05/0Pvalue <).

نتیجه‌گیری: وجود ارتباط معنی‌دار بین موازنه تصمیم‌گیری، خودکارآمدی و فرآیندهای تغییر با مراحل تغییر حاکی از اهمیت و تأثیرگذاری این سازه‌ها در تغییر رفتار مصرف میوه‌جات و سبزیجات است. پیشنهاد می‌شود در برنامه‌های آموزشی مبتنی بر الگوی فرانظریه‌ای برای ارتقای مصرف میوه‌جات و سبزیجات سازه‌های مذکور مدنظر قرار گیرند.

متن کامل [PDF 2575 kb]   (5139 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/6/24 | پذیرش: 1394/8/5 | انتشار: 1394/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
Journal of Preventive Medicine by http://jpm.hums.ac.ir/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.