دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1395 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 17-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zolfaghari A, kouhnavard B. Determine the prevalence and risk of of musculoskeletal disorders in employees of an industrial unit. J Prevent Med 2016; 3 (1) :10-17
URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-145-fa.html
ذوالفقاری احمد، کوهنورد بهرام. تعیین شیوع و ریسک اختلالات اسکلتی - عضلانی در کارکنان یک واحد صنعتی. طب پیشگیری. 1395; 3 (1) :10-17

URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-145-fa.html


1- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد ، ایران
چکیده:   (5130 مشاهده)

چکیده

مقدمه: اختلالات اسکلتی- عضلانی یکی از عوامل شایع آسیب های شغلی و ناتوانی در کشورهای صنعتی و کشورهای در حال توسعه می باشند. این مطالعه با هدف تعیین شیوع اختلالات اسکلتی-  عضلانی و ارزیابی ریسک ابتلا به این اختلالات در کارکنان یک شرکت نفتی صورت پذیرفت.

روش ها: در این مطالعه مقطعی، کلیه 35 نفر از کارکنان واحد آیزوماکس یک شرکت صنعتی شرکت کردند. از پرسشنامه ی نوردیک برای تعیین شیوع اختلالات اسکلتی-  عضلانی و از روش های RULA و REBA به منظور ارزیابی ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی- عضلانی استفاده شد.

نتایج: بیشترین اختلالات موجود در پرسنل واحد آیزوماکس، مربوط به ناحیه کمر (4/22 درصد) و کمترین اختلالات، مربوط به ناحیه آرنج (1/4 درصد) گزارش شد. ارتباط معنی داری بین سن و سابقه کار با شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی وجود داشت(٠٠١ /0> (P.  بیشترین و کمترین اختلالات نیز براساس نوع شغل، مربوط به کارمندان عملیات و سرکارگردان می باشد. نتایج حاصل از ارزیابی پوسچر به روش REBA نشان داد 10درصد از پوسچرها دارای ریسک پایین ، 60 درصد دارای ریسک متوسط و 30 درصد از پوسچرها دارای ریسک بالا می باشند. نتایج حاصل از ارزیابی پوسچر به روش RULA نیز نشان داد که 50 درصد پوسچرها دارای سطح 2(تحقیقات دقیق و بیشتری بر روی پوسچر صورت بگیرد و احتمالا تغییراتی نیز لازم است) و 50 درصد دارای سطح 3(به زودی تغییرات و اصـلاحات و نیـز تحقیقـات دقیق تر صورت بگیرد) می باشند.

نتیجه گیری: بر اساس یافته های به دست آمده می توان چنین نتیجه گرفت که ریسک و شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در جمعیت مورد مطالعه به ویژه در شغل عملیات بالا است و نیاز به مداخله ارگونومیک می باشد.

متن کامل [PDF 445 kb]   (2159 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/11/7 | پذیرش: 1394/12/11 | انتشار: 1395/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
Journal of Preventive Medicine by http://jpm.hums.ac.ir/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.