دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 50-57 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghasemi K, Esteghamati M, Zoghi G. Prevalence of enuresis and its related factors in school-age children in Bandar Abbas. J Prevent Med 2021; 8 (1) :57-50
URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-432-fa.html
قاسمی کامبیز، استقامتی مریم، ذوقی غزال. شیوع شب ادراری و عوامل مرتبط با آن در کودکان سنین مدرسه در بندرعباس. طب پیشگیری. 1400; 8 (1) :57-50

URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-432-fa.html


1- گروه کودکان، مرکز توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان کودکان، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
2- دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران
3- مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
چکیده:   (2539 مشاهده)
هدف: شب ادراری یکی از شایع­ترین اختلالات اطفال است که در مناطق مختلف و در سنین مختلف کاملا متفاوت است .هدف پژوهش حاضر تعیین شیوع شب ادراری و عوامل مرتبط با آن در کودکان سنین مدرسه است.
روش‌ها: این پژوهش توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی شامل 1465 نفر از کودکان سنین مدرسه‌ بندرعباس در سال 1394 بود که به روش سرشماری انتخاب شدند. سن و جنسیت کودکان، سطح سواد، سن، مرگ، شاغل بودن و شب ادراری والدین، تعداد نزدیکانی که در اتاق خواب کودک می‌خوابند، وضعیت تحصیلی کودک، سابقهی عفونت ادراری و عفونت دستگاه تنفسی مکرر در کودک، خُرخُر شبانه، تعداد و زمان عدم کنترل ادرار کودکان و سابقه‌ شب ادراری در خواهران یا برادران با استفاده از چک‌لیست روا و پایا جمع‌آوری گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS و از آزمون‌های کای‌اسکوئر، دقیق‌فیشر و تی‌مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: شب ادراری در 79 نفر (5/4 درصد) از کودکان مشاهده شد. دفعات شب ادراری، نسبت پسران، خُرخُر شبانه، سابقه شب ادراری والدین و برداران یا خواهران، عدم کنترل ادرار در روز، درمان شب ادراری و تحصیلات دیپلم به بالای مادر در گروه کودکان دارای شب ادراری به طور معناداری بالاتر از کودکان فاقد شب ادراری و میانگین سن مادر و کودک و نسبت شاغل بودن پدر در گروه فاقد شب ادراری به طور معناداری بالاتر بود.
نتیجه‌گیری: برخی از متغیرها از جمله سابقه شب ادراری در والدین یا خواهران و برادران ، خروپف ، تحصیلات والدین و اشتغال پدر با شب ادراری همراه است که باید در طراحی برنامه های پیشگیری مورد توجه قرار گیرد.
 
واژه‌های کلیدی: شب ادراری، کودکان، سنین مدرسه.
متن کامل [PDF 427 kb]   (1238 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی
دریافت: 1399/8/13 | پذیرش: 1399/12/4 | انتشار: 1400/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb