دوره 1، شماره 2 - ( زمستان 1393 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 60-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Goodarzi B, Rezaei L, Bahraini F, Sharafi P, Alipour V. Evaluation of Microbial Quality of Sausage Slicers at Food Stores in Bandar Abbas, Iran. J Prevent Med 2014; 1 (2) :54-60
URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-58-fa.html
گودرزی بابک، رضائی لیلا، بحرینی فهیمه، شرفی پریسا، علی پور ولی. بررسی آلودگی میکروبی دستگاه‌های برش کالباس در فروشگاه‌های مواد غذایی شهر بندرعباس. طب پیشگیری. 1393; 1 (2) :54-60

URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-58-fa.html


چکیده:   (5584 مشاهده)
مقدمه: این مطالعه مقطعی با هدف بررسی کیفیت میکروبی تیغه دستگاه‌های برش دهنده کالباس در فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی شهر بندرعباس انجام شد.
روش ها: در این مطالعه، 60 عدد از تیغه‌های دستگاه‌های برش دهنده کالباس مربوط به فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی شهر بندرعباس نمونه برداری شد و آزمایش‌های تشخیصی کلیفرم، اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و کپک و مخمر بر روی نمونه ها انجام شد. در نهایت نمونه با استفاده از نرم افزار SPSS و شاخص های توصیفی تحلیل گردید.
نتایج: 6/51 درصد از دستگاه‌های برش کالباس پس از استفاده در پایان روز کاری تمیز می‌شد. در هیچ یک از موارد ضدعفونی دستگاه‌ها انجام نمی‌شد. در هیچ کدام از نمونه‌های آزمایش شده،‌ استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده نگردید. تنها 33/3 از نمونه عاری از کل کلیفرم بودند و این شاخص برای اشریشیا کلی و کپک به ترتیب 67/11 و 10 درصد بود.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که آلودگی برخی از دستگاه‌های برش‌ دهنده کالباس به دلایلی مانند روش شستشوی نامناسب و دستکاری های غیر بهداشتی بیش از حد استاندارد است. بر اساس داده‌های بدست آمده تلاش بیشتری در راستای بکارگیری اصول بهداشت فردی و بهداشت محیط در مراکز عرضه مواد غذایی مورد نیاز می‌باشد.
متن کامل [PDF 388 kb]   (4446 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/7/5 | پذیرش: 1393/9/9 | انتشار: 1394/6/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
Journal of Preventive Medicine by http://jpm.hums.ac.ir/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.