دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1401 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 27-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 990045
Ethics code: IR.HUMS.REC.1399.019

Zare M, Eshaghi H, Soleimani M, Zare M R, Khademian M, Zomordi S et al . Health Anxiety and Factors Affecting it in Housewives During the Covid-19 Pandemic. J Prevent Med 2022; 9 (1) :18-27
زارع مهدی، اسحقی هادی، سلیمانی موسی، زارع محمدرضا، خادمیان مرضیه، زمردی شاهرخ و همکاران.. بررسی اضطراب سلامت و عوامل مؤثر بر آن در زنان خانه‌دار در زمان همه‌گیری کووید-19. طب پیشگیری. 1401; 9 (1) :18-27

1- گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، علوم‌پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
2- گروه طب کار، دانشکده پزشکی ، علوم‌پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
3- گروه مبارزه با ناقلین، دانشکده بهداشت، علوم‌پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
4- گروه مهندسی محیط، دانشکده بهداشت، علوم‌پزشکی لارستان، لار، استان فارس، ایران.
5- کارشناس مرکز بهداشت علوم‌پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
6- کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت استان، علوم‌پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
هدف این پژوهش با هدف بررسی فاکتورهای تأثیرگذار بر اضطراب سلامت در زنان خانه‌دار در زمان همه‌‌گیری کووید-19 انجام شد.
روش ها این مطالعه توصیفی‌تحلیلی به شیوه مقطعی در سال 1399 بر روی 258 زن خانه‌دار استان هرمزگان که به روش نمونه‌گیری دردسترس انتخاب شدند، انجام شد. از پرسش‌نامه ارزیابی اضطراب سلامت، دارای ابعاد احتمال بیماری، ترس از بیماری و عواقب بیماری برای گردآوری داده‌ها استفاده شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 21 تجزیه‌و‌تحلیل شد.
یافته ها میانگین سنی زنان مورد‌مطالعه 8/81±35/77 سال بود. میانگین امتیاز اضطراب سلامت در زنان برابر 6/61±20/26 بود. همچنین سطح اضطراب سلامت در 68/6 درصد از زنان خانه‌دار مورد‌مطالعه بالا بود. بر اساس نتایج آنالیز رگرسیون چندگانه، فعالیت فیزیکی، ابتلا به بیماری مزمن و وضعیت اقتصادی خانوار به‌‌طور معنی‌داری پیش‌بینی‌کننده‌ اضطراب سلامت بود (0/05>P).
نتیجه گیری با توجه به نتایج این پژوهش، به منظور کاهش اضطراب سلامت زنان خانه‌دار در زمان همه‌‌گیری کوویدـ19، برنامه‌ریزی و تشویق زنان خانه‌دار به افزایش فعالیت‌های بدنی و کمک‌هزینه‌های مالی دولت به خانواده‌های کم‌درآمد پیشنهاد می‌‌شود.
متن کامل [PDF 3559 kb]   (639 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1042 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ای
دریافت: 1400/11/20 | پذیرش: 1401/4/1 | انتشار: 1401/1/12