دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1401 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 331-320 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naeimi N, Mohseni Kouchesfehani H, Heidari Z, Mahmoudzadeh Sagheb H, Movahed S. The Role of Peripheral Blood miRNAs as Non-invasive Biomarkers to Diagnose Male Infertility: A Systematic Review. J Prevent Med 2022; 9 (4) :320-331
نعیمی نسیم، محسنی کوچصفهانی هما، حیدری زهرا، محمود زاده ثاقب حمیدرضا، موحد سعید. نقش میکرو آراِن‌ای‌های خون محیطی به‌عنوان بیومارکر غیر‌تهاجمی در ناباروری مردان: یک مطالعه مروری. طب پیشگیری. 1401; 9 (4) :320-331

1- دانشجوی دکتری زیست‌شناسی سلولی تکوینی جانوری، گروه علوم جانوری، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
2- گروه علوم جانوری، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
3- گروه بافت‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی، زاهدان، ایران.
4- گروه اورولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی، زاهدان، ایران.
هدف: ناباروری، عدم موفقیت در باروری پس از یک سال مقاربت منظم، بدون استفاده از روش‌های پیشگیری است که نیمی از آن مربوط به مردان است. زوجین نابارور مشکلات زیادی را تحمل می‌کنند که سلامت خانواده را تحت تأثیر قرار می‌دهد. میکرو آراِن‌ای‌ها ‌در فرایند اسپرماتوژنزوناباروری نقش اساسی دارند. هدف این مطالعه مروری بررسی نقش میکرو آراِن‌ای‌های خون محیطی به‌عنوان بیومارکر زیستی غیر‌تهاجمی برای تشخیص و پیش‌آگهی نابارروی است. مقالات انگلیسی و فارسی در محدوده سال‌های 2012 تا 2022 به‌صورت هدفمند، براساس معیارهای ورود و خروج به‌صورت مستقل توسط 3 پژوهشگر ارزیابی و موارد تناقض با سایر نویسندگان بررسی شد.
روش ها: جست‌وجوی کلیدواژه‌های تخصصی فارسی و معادل انگلیسی واژه‌ها مانند نابارروی مردان، تشخیص، شناسایی، میکرو آراِن‌ای‌ها، خون محیطی، غیرتهاجمی، بیومارکر زیستی، آنالیز سمن، بیوپسی بیضه، درمان در پایگاه‌های اطلاعاتی گوگل اسکالر، مدلاین، پابمد، ساینس دایرکت، پایگاه اطلاعاتی علمی جهاد دانشگاهی و بانک اطلاعات نشریات کشور انجام شد.
یافته ها: از 114 مقاله یافت‌شده، در‌نهایت 47 مورد برای بررسی انتخاب شد. نتایج نشان داد تشخیص ناباروری مردان با آنالیز مایع منی به دلیل فقدان بررسی مولکولی و بیوپسی تهاجمی بیضه نتایج دقیقی ارائه نمی‌دهد و استفاده از miRNA‌های خون محیطی برای غربالگری نا باروری مردان پیشنهاد شد.
نتیجه گیری: با توجه به اهمیت فرزندآوری و نیاز جهانی به ابزارهای تشخیصی جدید و کارآمد، میکرو آراِن‌ای‌های خون محیطی می‌توانند در فرایندهای مهم سلولی به‌عنوان بیومارکر غیر‌تهاجمی، اختصاصی، پایدار، تکرارپذیر و در دسترس برای غربالگری و شناسایی نابارروی استفاده شوند. این موضوع  امیدوارکننده و چالش‌برانگیز است و به بررسی‌های بیشتر نیاز دارد.
متن کامل [PDF 4558 kb]   (548 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (668 مشاهده)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/6/27 | پذیرش: 1401/10/3 | انتشار: 1401/10/11