Ethics code: IR.SHAHED.REC.1402.072

XML Print


1- دانشگاه شاهد
چکیده:   (22 مشاهده)
هدف:  شیوع بیماری‌های قلبی متابولیکی در سراسر جهان رو به افزایش است که نیازمند ابزارهای عینی برای اقدامات پیشگیرانه و مدیریتی است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی و ادغام بین اندازه­گیری آنتروپومتریک دور کمر (WC) و شاخص بیوشیمیایی تری­گلیسیرید (TG)، به عنوان پیش­بینی کننده­های قوی اختلالات قلبی متابولیک، و ارتباط این شاخص­ها با میزان فعالیت بدنی بود.
روش‌ها: مطالعه حاضر به صورت مقطعی بر روی 188 زن و مرد شاغل در بخش اداری بیمارستان نیکان تهران انجام شد. سنجش­ها شامل اندازه‌گیری‌های آنتروپومتریک دور کمر به همراه شاخص بیوشیمیایی TG برای محاسبه شاخص دور کمر مرتبط با هایپرتری­گلیسیریدمی (HTGW) و برایند انباشت چربی (LAP) بود. میزان فعالیت بدنی نیز با استفاده از پرسش­نامه بین المللی فعالیت بدنی محاسبه شد. داده­های به دست آمده با استفاده از آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شد.
نتایج: نتایج به دست آمده شیوع 16 درصدی فنوتیپ HTGW و 2/20 درصدی LAP در مرز خطر را در بین شرکت­کنندگان نشان داد. شیوع هر دو شاخص LAP و HTGW در مردان (به ترتیب: 3/21 و 7/24 درصد) بیشتر از زنان (به ترتیب: 2/19 و 1/8 درصد) بود. همچنین، فعالیت بدنی با هیچکدام از شاخص­های مورد مطالعه ارتباط معناداری نداشت.
نتیجه‌گیری: شیوع نسبتا بالای فنوتیپ HTGW و LAP، به عنوان ابزار غربالگری موثر برای ارزیابی تجمع بیش از حد چربی و پیش­بینی خطر بیماری­های قلبی متابولیکی، در بین زنان و مردان مورد مطالعه، نیاز به رویکردهای یکپارچه برای ترویج سبک زندگی سالم و استراتژی‌های موثری با هدف مدیریت چاقی مرکزی و دیس­لیپیدمی را نشان می­دهد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب کار، آسیب شناسی ورزشی،فیزیولوژی ورزش
دریافت: 1403/11/20 | پذیرش: 1404/3/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb