دوره 11، شماره 4 - ( زمستان 1403 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 365-355 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

پایور بهاره، هاشمی زاده هایده، نکویی طیبه، شجاعیان زهرا. پیامدهای مادری، جنینی و نوزادی مادران مبتلابه کووید-۱۹: یک مطالعه مقطعی. طب پیشگیری. 1403; 11 (4) :355-365

URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-779-fa.html


1- کارشناسی ارشد پرستاری، گروه پرستاری دانشکده پرستاری قوچان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
2- دکتری علوم بهداشتی، گروه پرستاری، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.
3- کارشناسی ارشد مامایی، گروه مامایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.
4- دکتری بهداشت باروری، گروه مامایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.
چکیده:   (426 مشاهده)
هدف: با توجه به آسیب‌پذیری بیشتر زنان باردار نسبت به سایر افراد و نیز خطر بالقوه انتقال عمودی ویروس، پیشگیری و کنترل بیماری کرونا در این گروه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این مطالعه باهدف بررسی وضعیت مادری و نوزادی در زنان باردار مبتلابه کووید-۱۹ انجام‌شده است.
روش‌ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی، ۲۲۰ مادر باردار مشکوک به کووید-۱۹ که به بیمارستان شهرستان قوچان مراجعه کرده بودند، به مدت یک سال از اردیبهشت ۱۳۹۹ موردبررسی قرار گرفتند. درنهایت، ۸۱ مادر باردار مبتلابه کووید-۱۹ که نتیجه تست آن‌ها مثبت شده بود، در مطالعه گنجانده شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل چک‌لیست پژوهشگر ساخته، پرونده بیمار و نتایج تست کرونا بود. داده‌های جمع‌آوری‌شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS 24 تجزیه‌وتحلیل شدند.
نتایج: میانگین سنی نمونه‌ها (14/6/± 19/29) سال بود. میانگین سن بارداری در زمان ابتلا مادر به کووید-۱۹ (06/3 ± 18/36) هفته گزارش شد. بیشترین بیماری زمینه‌ای در مادران، هیپوتیروئیدی (3/7درصد) بود. درمجموع، هشت مورد از مادران در بخش مراقبت ویژه بستری شدند (87/9 درصد) که یکی از آن‌ها منجر به مرگ مادر گردید. شایع‌ترین پیامدهای پره‌ناتال به ترتیب شامل اختلال در ضربان قلب جنین (27/38 درصد)، پارگی زودرس پرده‌های جنینی (86/30 درصد)، زایمان زودرس (92/25 درصد) و ابتلای نوزاد به کرونا شش مورد (6/13درصد) بودند.
نتیجه‌گیری: با توجه به شیوع بالای زایمان زودرس و تأثیرات منفی آن بر سلامت نوزاد که منجر به بستری ‌شدن و تحمیل هزینه‌های درمانی می‌شود، آموزش اقدامات پیشگیرانه و مراقبتی در دوران بارداری کووید-۱۹ توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 505 kb]   (4 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی
دریافت: 1403/5/11 | پذیرش: 1403/10/16 | انتشار: 1404/4/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طب پیشگیری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Preventive Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb